Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Ντράγκι: PSI ακόμη και με το ζόρι αν χρειαστεί

“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος τώρα” για την Αθήνα “είναι να μην υλοποιηθούν” όσα αποφασίστηκαν ήδη, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

Μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε την εκτίμηση οτι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να πιέσει τους ιδιώτες πιστωτές για συμμετοχή στο κούρεμα. Πρόσθεσε όμως οτι “υπό προϋποθέσεις” θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης ως μέσο πίεσης για να εξασφαλιστεί επαρκής συμμετοχή στη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ τόνισε ότι “καταβάλλονται προσπάθειες”, την ίδια ώρα που γίνεται αντιληπτό ότι, “οι Έλληνες πολιτικοί συνειδητοποίησαν τις ευθύνες τους”. “Ο μεγαλύτερος κίνδυνος τώρα” για την Αθήνα “είναι να μην υλοποιηθούν” όσα αποφασίστηκαν ήδη, επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

“Και εγώ εξεπλάγην από το έλλειμμα του ενθουσιασμού (από τους επενδυτές) μετά από τις αποφάσεις (στο Eurogroup) για το νέο πρόγραμμα” δανειοδότησης της Ελλάδας”, δήλωσε ο αξιωματούχος στην εφημερίδα Wall Street Journal. “Πιθανώς τούτο να σημαίνει ότι οι κεφαλαιαγορές θέλουν προηγουμένως να διαπιστώσουν ότι, τα οικονομικά μέτρα θα υλοποιηθούν”, πρόσθεσε.

Διαβάστε
Με άδεια έδρανα ψηφίστηκε το PSI για να μην γίνουμε… “Αλβανία και Μολδαβία”!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε