Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Νυχτερινή σύσκεψη για την ΑΤΕ BANK

Νυχτερινή σύσκεψη για την ΑΤΕ BANK
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.10.2011 | 06:12
Πρώτη δημοσίευση: 06.10.2011 | 06:12

Mε θέμα την αύξηση του κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τον κ. Βενιζέλο.  

Εκτός από τον κ. Βενιζέλο στη συνάντηση μετέχουν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλος, ο κ. Θωμόπουλος, πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, κ. Πανταλάκης.

Η Αγροτική Τράπεζα είχε προχωρήσει σε επιτυχημένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,259 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Ιούνιο, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό, μετά τη συμμετοχή του ομίλου στην ανταλλαγή ομολόγων. 

Αυτή η συμμετοχή είχε ως συνέπεια ο δείκτης της συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας να εκτιμάται πλέον στο 5,7% και ο δείκτης Core Tier I σε 4,3%.

Για το λόγο λοιπόν αυτό η Αγροτική Τράπεζα προτίθεται να προχωρήσει σε επικαιροποίηση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης και σε συνεργασία με τον βασικό της μετόχο σε υλοποίηση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Στη σύσκεψη έχει τεθεί επί τάπητος η ανεύρεση των κεφαλαίων, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο