Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο Γιούνκερ ζητάει σεβασμό για την Ελλάδα και επιτίθεται σε Γερμανία, Γαλλία

Ο Γιούνκερ ζητάει σεβασμό για την Ελλάδα και επιτίθεται σε Γερμανία, Γαλλία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.06.2011 | 16:16

Ο πρόεδρος του Eurogroup μετά τον Τρισέ αποκλείει ''haircut'' και δηλώνει πως πηγαίνουμε σε ήπια και εθελοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
 

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τάχθηκε σήμερα σε δηλώσεις του σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό υπέρ "μιας ήπιας αναδιάρθρωσης" του ελληνικού χρέους, με μια συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών σε "μια εθελοντική βάση".
 
"Δεν θα υπάρξει συνολική αναδιάρθρωση, οι κυβερνήσεις συμφωνούν πάνω σε αυτό, δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε μια τέτοια επιλογή" σημείωσε.
 
"Θα πρέπει να υπάρξει μια ήπια και εθελοντική αναδιάρθρωση.Θα πρέπει να μετάσχουν οι πιστωτές όμως αυτό θα πρέπει να γίνει σε μια εθελοντική βάση", προσέθεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τις γερμανικές επιφυλάξεις όσον αφορά μια νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, ο Γιούνκερ ζήτησε "να μιλάμε με σεβασμό" για το ελληνικό ζήτημα και χαρακτήρισε "εντελώς εσφαλμένο" να "πιστεύουμε ότι οι Γερμανοί είναι οι μόνοι που καταβάλλουν χρήματα".
 
Οι Γερμανοί και οι Γάλλοι ήταν στο παρελθόν "οι πρώτοι που δεν σεβάστηκαν το Σύμφωνο Σταθερότητας" τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.
 
Διαβάστε επίσης :
Γαλλικές τράπεζες λένε ΝΑΙ στα ελληνικά ομόλογα
    Διαδώστε αυτό το άρθρο