Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Γολγοθάς της ελληνικής οικονομίας

Ο Γολγοθάς της ελληνικής οικονομίας

– Νέο σοκ με υποβάθμιση τραπεζών από τη Moody’s
– Στα ύψη το spread
– ‘Επεσε το χρηματιστήριο
– Θα δανειστούμε και σε δολάρια
– Ζημιες για τις εισηγμένες το 2009

‘Αλλη μια πολύ δύσκολη μέρα για την ελληνική οικονομία, η οποία δεν φαίνεται να μπορεί να πάρει ανάσα αφού τα χτυπήματα είναι συνεχή.

Μετα την ανακοίνωση του προέδρου του ΟΔΔΗΧ για την έκδοση ομολόγου σε δολάρια το spread κάθε άλλο παρά αποκλιμακώθηκε αλλά έφτασε σε τιμή ρεκόρ αγγίζοντας κάποια στιγμή τις 347 μονάδες βάσης.
Ανάλογη ήταν η αντίδραση των επενδυτών και στο χρηματιστήριο το οποίο έκλεισε με πτώση 1,34%.

Τα χτυπήματα δεν σταμάτησαν εκεί αφού ο οίκος Moody’s επεφύλασσε νέο σοκ για την ελληνική οικονομία υποβαθμίζοντας 4 ελληνικές τράπεζες.

Ακολούθησε ο θλιβερός απολογισμός του 2009 για τις εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο με πτώση 37,1% στα καθαρά κέρδη και 12,6% στις πωλήσεις.
Και η ΚΟΜΙΣΙΟΝ όμως στην τριμηνιαία έκθεσή της για την ελληνική οικονομία άδειασε επι της ουσίας την Ελλάδα χαρακτηρίζοντάς την επι της ουσίας ως “οικονομία με ειδικές ανάγκες”.
Οι νέες δηλώσεις του Ζαν Κλωντ Τρισέ ο οποίος είπε οτι η Ελλάδα είναι πλέον αξιόπιστη δεν στάθηκαν ικανές να αντιστρέψουν όλο αυτό το αρνητικό κλίμα και να λειτουργήσουν σαν σανίδα σωτηρίας όπως έγινε την Μ. Δευτέρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε