Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Μόντι ζητά εποπτεία για τις τράπεζες και στήριξη των… αδυνάτων!

Ο Μόντι ζητά εποπτεία για τις τράπεζες και στήριξη των… αδυνάτων!

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να εφαρμόσουν σύντομα ένα κεντρικό πρόγραμμα τραπεζικής εποπτείας για την ευρωζώνη, που θα επιτρέπει την άμεση χορήγηση χρημάτων στις “αδύναμες” τράπεζες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Μόντι κάλεσε τους αρχηγούς των κρατών και των κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στην σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επόμενη εβδομάδα, να ορίσουν έναν επόπτη μέχρι το τέλος του χρόνου -ένα χρονοδιάγραμμα που πολλοί θεωρούν ότι είναι υπεραισιόδοξο.

“Πιστεύω ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει τον Οκτώβριο θα πρέπει να καταλήξει σε μια συμφωνία σχετικά με τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου εποπτικού μηχανισμού, ανοίγοντας το δρόμο για την τελική έγκριση, μέχρι το τέλος του χρόνου”, δήλωσε ο Μόντι.

Η κεντρική αρχή εποπτείας των τραπεζών έχει τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για ένα μόνιμο ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), προκειμένου να εκταμιευθούν άμεσα χρήματα σε τράπεζες που τα έχουν ανάγκη, όπως της Ισπανίας, μεταδίδει το Reuters.

“Πιστεύω ότι η ποιότητα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Οκτώβριο,που θα ληφθούν σε αυτόν τον τομέα, θα αποτελέσει μια δοκιμή για την ικανότητα της Ε.Ε. να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που ανέλαβε”, πρόσθεσε ο Μόντι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Η Ελλάδα δεν σώζεται χωρίς νέο κούρεμα”

O οίκος Fitch υποβάθμισε 4 από τις μεγαλύτερες πορτογαλικές τράπεζες

Μειώθηκε κατά 900 εκατ. η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ

Δεν φεύγει τελικά η Coca Cola από την Ελλάδα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε