Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Μπαρόζο προειδοποιεί την Ιταλία:Μην σταματήσετε τις μεταρρυθμίσεις

Ο Μπαρόζο προειδοποιεί την Ιταλία:Μην σταματήσετε τις μεταρρυθμίσεις

”Οι πρόωρες εκλογές στην Ιταλία δεν πρέπει να σαμποτάρουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι, γιατί ο κίνδυνος μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί” δήλωσε ο Μ. Μπαρόζο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Σε συνέντευξη ο Μπαρόζο τόνισε ότι η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης εξακολουθεί να κινδυνεύει από ένα νέο ξέσπασμα χρηματοπιστωτικής κρίσης, παρότι έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη των αγορών τους τελευταίους μήνες.

“Οι προσεχείς εκλογές δεν πρέπει να χρησιμεύσουν ως πρόσχημα για να αμφισβητηθεί πόσο απαραίτητα είναι τα μέτρα αυτά”, είπε ο Μπαρόζο, την επομένη της ανακοίνωσης του ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι ότι προτίθεται να παραιτηθεί νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του, μόλις στις αρχές του έτους εγκριθεί ο προϋπολογισμός.

“Η σχετική ηρεμία στις αγορές δεν σημαίνει ότι είμαστε έξω από την κρίση”, πρόσθεσε ο Μπαρόζο.

Η θητεία του Μάριο Μόντι λήγει κανονικά τον Απρίλιο. Ωστόσο η απόφαση του κεντροδεξιού συνασπισμού να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνησή του, τον οδήγησε στην απόφαση αυτή. Οι εκλογές μπορεί να διεξαχθούν τον Φεβρουάριο.

Διαβάστε επίσης :

Αίγυπτος: Απέσυρε το διάταγμα ο Μόρσι – Τι θα κάνει η αντιπολίτευση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε