Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ο Ντάισελμπλουμ μας τρολάρει! Χωρίς ΔΝΤ, η Ολλανδία δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών έκανε αυτή τη δήλωση μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του
– “Το ίδιο ισχύει και για το Γερμανικό κοινοβούλιο”, συμπλήρωσε
– Χθες ο Ντάισελμπλουμ επιτέθηκε στο ΔΝΤ για την έκθεση που αφορούσε την Ελλάδα
– Μάλιστα, δήλωνε έκπληκτος με τη σκληρότητα της έκθεσης

Είναι γεγονός! Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ… τρολάρει την Ελλάδα! Δεν εξηγείται αλλιώς η σημερινή δήλωση που έκανε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του.

“Η απόφαση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο είναι ιδιαίτερα σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει ή αποσύρει τη συμμετοχή του, η (Ολλανδική) υποστήριξη θα τερματιστεί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup, όπως μεταδίδει η ολλανδική Telegraaf. Μάλιστα, ο Ντάισελμπλουμ συμπλήρωσε ότι “το ίδιο ισχύει και για το Γερμανικό κοινοβούλιο”.

Ωστόσο, χθες, ένας… άλλος Ντάισελμπλουμ επιτέθηκε στο ΔΝΤ για την έκθεση που αφορούσε την ελληνική οικονομία, εκφράζοντας και την έκπληξή του για τη σκληρότητα της έκθεσης!

Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που εκτιμά το ΔΝΤ, τόνισε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Eurogroup, ο οποίος χαρακτήρισε “ξεπερασμένη” την έκθεση του ΔΝΤ, σημείωνοντας ότι οι εκτιμήσεις του Ταμείου έχουν ξεπεραστεί, λόγω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Προσέθεσε μάλιστα ότι, αν και έχει γίνει κάποια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χρειάζεται να γίνουν και άλλα βήματα. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι δεν βλέπει δυνατότητα “κουρέματος” του χρέους, αλλά μόνο το ενδεχόμενο ελάφρυνσης των όρων αποπληρωμής του, εάν απαιτηθεί, και “εάν η Ελλάδα συνεχίσει σε εποικοδομητικό δρόμο”.

Πηγή: Telegraaf

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε