Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο Ντράγκι επικαλείται φόρτο εργασίας για να μην πάει στη σύνοδο των τραπεζιτών

Ο Ντράγκι επικαλείται φόρτο εργασίας για να μην πάει στη σύνοδο των τραπεζιτών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.08.2012 | 23:07

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ακύρωσε την προγραμματισμένη για τα τέλη της εβδομάδας επίσκεψή του στη μεγάλη σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χόουλ (ΗΠΑ), επικαλούμενος τον «φόρτο εργασίας στο πρόγραμμά του», ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

«Δεν θα πάει. Έχει ένα φορτωμένο πρόγραμμα εργασίας μέσα στις επόμενες ημέρες», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος, επικαλούμενος πάνω απ' όλα τη σύνοδο του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ο Ντράγκι επρόκειτο να εκφωνήσει λόγο στο Τζάκσον Χόουλ, την επομένη της ομιλίας του επικεφαλής της αμερικανικής FED Μπεν Μπερνάνκι στην πολυαναμενόμενη σύνοδο των κεντρικών τραπεζιτών, από την οποία οι επενδυτές προσβλέπουν την ανακοίνωση μέτρων από τα ιδρύματα αυτά ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού, τόσο για την αναθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας, όσο και για τον κατευνασμό της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Απεναντίας, στο Τζάκσον Χόουλ θα μεταβεί ο πρόεδρος της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν, ο οποίος έχει διαξιφιστεί με τον Ντράγκι λόγω της πρόθεσης του τελευταίου να ενεργοποιηθεί του προγράμματος για εξαγορά κρατικών ομολόγων, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Bundesbank.   Διαδώστε αυτό το άρθρο