Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο ΟΠΑΠ συμμετέχει στο CFA Institute Research Challenge 2016 – 2017

Ο ΟΠΑΠ συμμετέχει στο CFA Institute Research Challenge 2016 – 2017

Η Ελληνική Ένωση CFA (CFA Society Greece) με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνει, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού «CFA Ιnstitute Research Challenge», σε συνεργασία με το CFA Institute.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές. Οι ομάδες φοιτητών που συμμετέχουν θα διαγωνιστούν σε δυο τομείς: (α) στη συγγραφή μιας έκθεσης ανάλυσης και (β) στην παρουσίαση της ανάλυσης και της επενδυτικής τους πρότασης σε Επιτροπή που αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων.

Οι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στο φετινό διαγωνισμό θα κληθούν να αναλύσουν την εταιρεία ΟΠΑΠ.

Στον ελληνικό διαγωνισμό, για την φετινή χρονιά, έχουμε τη συμμετοχή των ακόλουθων πέντε (5) Πανεπιστημίων:

• Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
• Πανεπιστήμιο Αιγαίου
• ALBA Graduate Business School
• Hellenic American University

Στις 25 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του «CFA Institute Research Challenge» και ακολούθησε παρουσίαση της υπό ανάλυση εταιρίας προς τα διαγωνιζόμενα Πανεπιστήμια από τους κ. Πολυμενάκο Νίκο, Διευθυντή Επενδυτικών Σχέσεων και κ. Βιτωράκη Γεώργιο, Επικεφαλής Επιχειρησιακής Ανάλυσης , της εταιρίας ΟΠΑΠ.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στους χώρους του ΟΠΑΠ και με την ευκαιρία ο κ. Damian Cope, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ δήλωσε: «Χαιρετίζουμε θερμά την πρωτοβουλία του CFA Society of Greece και ευχόμαστε σε όλους τους φοιτητές κάθε επιτυχία σε αυτό τον συναρπαστικό διαγωνισμό. Ο ΟΠΑΠ ενθαρρύνει ενεργά τη συμμετοχή των νέων σε τόσο καινοτόμες πρωτοβουλίες που στοχεύουν να εξοικειώσουν τους φοιτητές σε πραγματικές συνθήκες επαγγελματικής συνεργασίας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.»

Ο Πρόεδρος του CFA Society Greece, κ. Δημήτριος Καρύδας, CFA δήλωσε: «Με μεγάλη μας χαρά διοργανώνουμε για μία ακόμη χρονιά το ελληνικό σκέλος του παγκόσμιου διαγωνισμού CFA Institute Research Challenge. Ο διαγωνισμός αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για τους φοιτητές να εφαρμόσουν στην πράξη την ακαδημαϊκή τους γνώση, να καλλιεργήσουν το πνεύμα ομαδικότητας και να διαγωνισθούν με άλλα Πανεπιστήμια σε Πανευρωπαϊκό και ευελπιστούμε και Παγκόσμιο επίπεδο. Είμαι πεπεισμένος πως η συμμετοχή τους σε αυτόν τον διαγωνισμό θα τους προσδώσει εμπειρίες και δεξιότητες οι οποίες θα συνδράμουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο τη διοίκηση της εταιρίας ΟΠΑΠ για την απόφαση της να συμμετάσχει στο φετινό διαγωνισμό ως η υπό ανάλυση εταιρία όσο και τους καθηγητές των συμμετεχόντων Πανεπιστημίων για την καθοδήγηση και την συνεισφορά τους. Εύχομαι καλή αρχή και καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.»

Ο ελληνικός τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου 2017 και η ομάδα που θα διακριθεί θα συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό, όπου και θα αντιμετωπίσει ομάδες προερχόμενες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, με απώτερο στόχο μια θέση στον Παγκόσμιο τελικό. Ειδικά για φέτος, τόσο ο τελικός για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, όσο και ο Παγκόσμιος τελικός θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Απριλίου 2017 στην Τσεχία, στην πόλη της Πράγας.

Εν συντομία, οι κανόνες του διαγωνισμού είναι οι ακόλουθοι:

• Κάθε Πανεπιστήμιο συμμετέχει με μια ομάδα 3-5 φοιτητών
• Ο διαγωνισμός έχει 3 επίπεδα: Τοπικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο. Η ομάδα που θα κερδίσει τον Τοπικό διαγωνισμό συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό και η νικήτρια του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού συμμετέχει στον Παγκόσμιο διαγωνισμό
• Η διοίκηση της υπό ανάλυση εταιρείας παρουσιάζει στις ομάδες, σε ειδική παρουσίαση, τη στρατηγική και τα οικονομικά της μεγέθη
• Κάθε ομάδα υποστηρίζεται από έναν ακαδημαϊκό σύμβουλο, ο οποίος έχει την ευθύνη της καθοδήγησής της σε θέματα μεθοδολογίας και ταυτόχρονα επικουρείται από έναν εθελοντή «μέντορα», κατά προτίμηση κάτοχο του τίτλου CFA, σύμβουλο σε θέματα πρακτικής εφαρμογής
• Κάθε ομάδα προετοιμάζει μια έκθεση ανάλυσης και αξιολόγησης της εταιρείας, καταθέτοντας μια πρόταση στόχου τιμής και μια επενδυτική πρόταση
• Κάθε ομάδα παρουσιάζει την ανάλυσή της σε επιτροπή κριτών, αποτελούμενη από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση και τη διαχείριση επενδύσεων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε