Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο Όλι Ρεν παραδέχεται ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε ύφεση

Ο Όλι Ρεν παραδέχεται ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε ύφεση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.11.2011 | 22:25
Πρώτη δημοσίευση: 15.11.2011 | 17:52

"Ενδέχεται να γνωρίζουμε νέα φάση ύφεσης", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις.

Οριακή ήταν η ανάπτυξη στη 17μελή ευρωζώνη, και στάσιμη το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όταν δεν ξεπέρασε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο το 0,2% ποσοστό ίδιο με το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Το ποσοστό 0,2% οι το αναλυτές αποδίδουν στην αντίστοιχη αύξηση της λιανικής κατανάλωσης στη Γερμανία, περίπου μισή εκατοστιαία μονάδα (σε μικρότερο ποσοστό αυτό συνέβη στη Γαλλία), σε κάποιες επενδύσεις στις επιχειρήσεις, και σε ήπια εξαγωγική δυναμική σε όλη την ευρωζώνη.

Στο Βέλγιο και στην Ισπανία το τρίτο τρίμηνο η ανάπτυξη ήταν μηδενική, την ώρα που ήταν αρνητική (-0,4%) στην Πορτογαλία και πρώτη φορά από το 2009 αρνητική ήταν και στην Ολλανδία (-0,3%).

Το 0,2% ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αναλυτών, που προϊδεάζουν ότι αναμένουν τώρα, κατά πλειοψηφία, μια κάμψη του ποσοστού ανάπτυξης για το τελικό τρίμηνο του έτους και διαμόρφωσή του σε έδαφος αρνητικό.

Αναλυτές αναμένουν ότι και το πρώτο τρίμηνο του 2012 η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα κινηθεί σε αρνητικό έδαφος, λόγω της κατάστασης στην πραγματική οικονομία, τον συνδυασμό της κρίσης χρέους και των εθνικών περιοριστικών πολιτικών που εφαρμόζονται προς αντιμετώπισή της.

Συγκριτικά, το γ' τρίμηνο η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ποσοστό 0,6% και η ιαπωνική με 1,5%, ύστερα από την αρνητική ανάπτυξη κατά το προηγούμενο τρίμηνο.

Διαβάστε επίσης: Επιμένει ο Σαμαράς ότι δεν υπογράφει και ο Ρεν ότι χωρίς υπογραφή δεν παίρνουμε την 6η δόση

Σπαρταρούν στο βρόχο των spreads Ιταλία, ΙσπανίαTags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Survivor: Οι Βέλγοι  ψήφισαν  Αιγαίο! Ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά! Survivor: Οι Βέλγοι "ψήφισαν" Αιγαίο! Ερημίτες στο ακατοίκητο νησί Αλιμιά!
  2. Βελγικά ΜΜΕ: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός Grexit Βελγικά ΜΜΕ: Η συμφωνία της Μάλτας απομάκρυνε τον κίνδυνο ενός Grexit
  3. Τσίπρας και διαπραγμάτευση  ψηλά  σε βελγικό και ολλανδικό Τύπο Τσίπρας και διαπραγμάτευση "ψηλά" σε βελγικό και ολλανδικό Τύπο
  4. Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο! Βρυξέλλες: Μαχαιρώματα και έξι τραυματίες στο τουρκικό προξενείο!
  5. Βρυξέλλες: Επεισόδια και μαχαιρώματα στο τουρκικό προξενείο ελέω... Ερντογάν! Βρυξέλλες: Επεισόδια και μαχαιρώματα στο τουρκικό προξενείο ελέω... Ερντογάν!
  6. Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης [28/03] Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης [28/03]