Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο Ρέσλερ ψάχνει ψήφους και τα βάζει πάλι με την.. Ελλάδα

“Δεν εφαρμόζεται η φορολογική νομοθεσία στην Ελλάδα” είπε τώρα ο γερμανός αντιπρόεδρος ενώ επανέφερε το ζήτημα διαφωνίας του με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη!

Αφού βλέπει το κόμμα του να καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις και ο ίδιος κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι καν στην βουλή ο γερμανός “σύμμαχος” της Μέρκελ και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ προσπαθεί με κάθε τρόπο να μαζέψει ψήφους. Έτσι για άλλη μια φορά τα βάζει με την Ελλάδα μπας και καταφέρει να ανεβάσει τα ποσοστά του.

Ο Ρέσλερ έκανε λόγο αυτή την φορά για “μαύρη τρύπα” στην Ελλάδα, σε ομιλία του στην Νομική Σχολή “Buccerius”, στο Αμβούργο, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Hamburger Abendblat”.

«Υπάρχει στην Ελλάδα φορολογική νομοθεσία, μόνο που δεν εφαρμόζεται», τόνισε ο κ. Ρέσλερ και επανέφερε το ζήτημα της διαφωνίας του με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

    Η απάντηση που έδινε η Αθήνα στο ερώτημα πότε θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις ήταν «σε δυο βδομάδες», είπε ο Γερμανός υπουργός και πρόσθεσε: «Και έπειτα περνούσαν πάλι μήνες. Αυτό, σε συνδυασμό με τον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα, έχει συμβάλει στο να ψυχραθούν οι σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου».

    Ο κ. Ρέσλερ διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από την Ευρωζώνη, ούτε προτίθεται να εξέλθει οικειοθελώς. Προειδοποίησε δε ότι «αν είναι τελείως χρεοκοπημένη, τότε οι διαμαρτυρίες που βιώνουμε αυτή την εποχή στην Αθήνα αποτελούν απλώς μια αύρα. Θα ακολουθήσει τυφώνας».

    Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι οι σχέσεις του με τον κ. Χρυσοχοΐδη θα βελτιωθούν, όπως θα βελτιωθούν, είπε, και οι σχέσεις του με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένη από την πίεση που της ασκήθηκε από τους Φιλελευθέρους του κ. Ρέσλερ, προκειμένου να αποδεχθεί την υποψηφιότητα του Γιοάχιμ Γκάουκ για τη θέση του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Γερμανίας.

Στο γερμανό υπουργό Οικονομικών απάντησε σήμερα και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ο κ. Ρέσλερ δεν είναι καλή παρέα και τον απέφυγα»

Ποιόν υπουργό ειρωνεύτηκε ο Ρέσλερ και τι απάντηση πήρε – BINTEO

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε