Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Ο Σαρκοζί απείλησε με έξοδο από το ευρώ αν δεν στηριζόταν η Ελλάδα”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ο Γάλλος πρόεδρος απείλησε με αποχώρηση από την ευρωζώνη για να…

πιέσει τη Γερμανία να δεχθεί το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας, δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ισπανός πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με τα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας. Ο Νικολά Σαρκοζί απαίτησε την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες την ανάληψη ” συνολικής δέσμευσης, ώστε όλοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, κάθε ένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, διαφορετικά η Γαλλία θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της στο ευρώ”, δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός κατά την El Pais, που όμως δεν κατονομάζει το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος που έκανε την αποκάλυψη. 

Η απόφαση για τη διάσωση ης Ελλάδας δεν ελήφθη εύκολα, κυρίως εξαιτίας της αρνητικής στάσης της Γερμανίας. “Ο Σαρκοζί χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι και απείλησε να φύγει από το ευρώ, γεγονός που άσκησε πίεση στην Αγγελα Μέρκελ”, σύμφωνα με άλλο στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας.

“Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία συγκρότησαν κοινό μέτωπο απέναντι στη Γερμανία και ο Σαρκοζί έφθασε μέχρι να απειλήσει τη Μέρκελ για διάσπαση του παραδοσιακού γαλλο-γερμανικού άξονα “, σύμφωνα με άλλο παρευρεθέντα στην κομματική συνάντηση.

 
Επισήμως, πάντως, το δημοσίευμα της El Pais δεν επιβεβαιώνεται. «Δε γνωρίζω ότι αυτή η πληροφορία είναι σωστή», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Μαρία Τερέσα Φερνάντεθ ντε λα Βέγκα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο.

Και η Γερμανία διέψευσε σήμερα το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Ζαμπίνε Χάιμπαχ αρνήθηκε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί διατύπωσε μία τέτοια απειλή. «Αυτή η πληροφορία στερείται βάσης», δήλωσε στο Reuters.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε