Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ο Σόιμπλε ψάχνει το «βαθύ λαρύγγι» του Spiegel

ΦΩΤΟ REUTERS

Έρευνα στο ίδιο του το υπουργείο διέταξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας για να βρει τον «πληροφοριοδότη» του Spiegel Online που είχε προαναγγείλει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα της περασμένης Παρασκευής συνέδεε τη σύσκεψη του Λουξεμβούργου με σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει τώρα να μάθει ποιος είναι το… «βαθύ λαρύγγι» του υπουργείου του και με τις «αποκαλύψεις» του προκαλεί χάος σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Ο κ. Σόιμπλε επιβεβαίωσε την πληροφορία για τη διενέργεια έρευνας μεταξύ των υπαλλήλων του υπουργείου που θα μπορούσαν να εμπλέκονται στη διαρροή του non paper που ανέφερε τη σύγκληση σύσκεψης στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Handelsblatt», η έρευνα για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου επικεντρώνεται σε έναν κύκλο 20 υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου που φέρεται να είχαν γνώση για την ύπαρξή του.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και η ηλεκτρονική αλληλογραφία τους. Ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε φέρεται οργισμένος με τη διαρροή από το υπουργείο του δήλωσε ωστόσο πως είναι «περιορισμένα αισιόδοξος» ότι θα εντοπισθεί ο πληροφοριοδότης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτη προβοκάτσια του Spiegel για έξοδό μας από το ευρώ – Διαψεύδεται πανταχόθεν

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για λύση πακέτο για το χρέος και επέκταση της βοήθειας

O δημοσιογράφος του Spiegel που μας “έστειλε” εκτός ευρώ

Κατεπείγουσα έρευνα της Εισαγγελίας για το δημοσίευμα του SPIEGEL

Το Spiegel «ξαναχτυπά»: Η Ελλάδα απειλείται με διπλή καταστροφή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε