Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Σόιμπλε “βλέπει” συμφωνία για την Ελλάδα τη Δευτέρα

Ο Σόιμπλε “βλέπει” συμφωνία για την Ελλάδα τη Δευτέρα

Για πρόοδο σε ό,τι αφορά την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας, ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος σχετικώς με την επίτευξη συμφωνίας στο προσεχές Eurogroup, αλλά και για την έγκριση της συμφωνίας από το γερμανικό Κοινοβούλιο την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου.

«Έχουμε συνθέσει ιδέες σχετικώς με το πώς αυτό το κενό μπορεί να καλυφθεί. Συμφωνούμε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί μια επαναγορά χρέους», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, μετά την συνεδρίαση της ολομέλειας του γερμανικού Κοινοβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2013 και πρόσθεσε ότι κάποιες άλλες χώρες της Ευρωζώνης θα προτιμούσαν την μείωση των επιτοκίων των δανείων της Ελλάδας σε ποσοστό κοντά στο μηδέν.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εξήγησε ακόμη ότι μια πιθανή συμφωνία, ενδεχομένως να επιτρέψει στα κράτη-μέλη να επιλέξουν ανάμεσα σε διαφορετικές λύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και ανέφερε ενδεικτικά την μείωση των επιτοκίων και την ενίσχυση του EFSF. Κάποιες χώρες ίσως παραχωρήσουν στην Ελλάδα τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών τους από το προηγούμενο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, τα οποία, όπως είπε ο ίδιος, φθάνουν τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σόιμπλε απέρριψε επιπλέον τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, η οποία θεωρεί ότι δεν μπορεί να εγκριθεί ο προϋπολογισμός με άλυτο το θέμα της Ελλάδας, λέγοντας ότι «κανένα από τα μέτρα που υποστηρίζει η Γερμανία δεν επηρεάζει τον προϋπολογισμό του 2013».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Der Spiegel: Μέρκελ και Σόιμπλε μπλοκάρουν τη λύση για την Ελλάδα

Η Μέρκελ καυχιέται για την επιτυχία της και συγχαίρει τον Σόιμπλε! – Η οργή της αντιπολίτευσης

Χάσμα! Αξιωματούχος: “Ευρώπη και ΔΝΤ δεν βρίσκονται αληθινά κοντά σε συμφωνία!”

Αυτή είναι η έκθεση του Eurogroup που δίχασε Ευρωπαίους και ΔΝΤ – Σόϊμπλε: Φοβάμαι ότι θα αποχωρήσει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας

Πρώτο θέμα διεθνώς το ναυάγιο στο Eurogroup

Μέρκελ:”Κοκτέϊλ λύσεων για Ελλάδα”

 Οι κρίσιμες εξελίξεις αναβάλουν το ταξίδι Σαμαρά στο Κατάρ – Μήνυμα προς δανειστές: Είστε ασυγχώρητοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε