Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο Σόρος «ξαναχτυπά»: Καταδικασμένη χωρίς ευρωομόλογο η ευρωζώνη

Ο Σόρος «ξαναχτυπά»: Καταδικασμένη χωρίς ευρωομόλογο η ευρωζώνη
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.08.2011 | 22:13
Πρώτη δημοσίευση: 11.08.2011 | 22:13

Κάπου ανάμεσα στη διαμάχη με την πρώην φίλη του, ο Τζορτζ Σόρος βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με τα προβλήματα της ευρωζώνης και να στήσει στον... τοίχο τη Γερμανία.

Οι ευρωπαϊκές χώρες που έχουν την καλύτερη "βαθμολογία" από τους οίκους αξιολόγησης θα πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή ένα σύστημα ευρωομολόγων αν δεν θέλουν να δουν την ευρωζώνη να καταρρέει, προειδοποιεί ο πολυεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σορός, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

"Η Γερμανία και οι άλλες χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να δημιουργήσουν ένα σύστημα ευρωομολόγων. Διαφορετικά, το ευρώ θα γκρεμιστεί", γράφει ο Σόρος.

Υποστηρίζει εξάλλου ότι είναι απολύτως αναγκαία η ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) γιατί, αν δεν γίνει κάτι τέτοιο, "θα απειληθεί ο βαθμός ΑΑΑ της Γαλλίας".

Ο Σόρος κατηγορεί ως υπεύθυνη για την επιδείνωση της κρίσης τη Γερμανία. "Οι γερμανικές επιφυλάξεις (για παροχή βοήθειας στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετώπιζαν δυσκολίες) ενίσχυσαν την ελληνική κρίση και οδήγησαν στη διάδοσή της που μεταμορφώθηκε σε υπαρξιακή κρίση για την Ευρώπη", σημειώνει στο άρθρο του.

Τονίζει μάλιστα ότι μόνο η Γερμανία μπορεί να ανατρέψει την "καταστροφική ευρωπαϊκή δυναμική" που έχει δημιουργηθεί αν υποστηρίξει την έκδοση ευρωομολόγων και αποφύγει τις "ανυπολόγιστες απώλειες που θα είχε η κατάρρευση του ευρώ στο τραπεζικό σύστημα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ατακτούλης Τζώρτζ Σόρος βρήκε τον μάστορά του και θα...

Συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί την Τρίτη

Αγγίζει και τη Γερμανία ο κίνδυνος υποβάθμισης;   Διαδώστε αυτό το άρθρο