Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο Τέντες ζήτησε έρευνες εξπρές για τη φοροδιαφυγή

Ο Τέντες ζήτησε έρευνες εξπρές για τη φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τέντες ζήτησε να ερευνηθούν κατά προτεραιότητα οι επίμαχες υποθέσεις και να γίνεται σε σταθερή βάση δειγματοληπτικός έλεγχος σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, όπου εμφανίζεται συνήθως υψηλός κίνδυνος παραβατικότητας.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μεταξύ του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ι. Τέντε, του οικονομικού αντεισαγγελέα Α.Π., Ν. Παντελή, και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλου, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ερευνών για τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή, στα οποία η ανώτατη εισαγγελία της χώρας δίνει ιδιαίτερο βάρος.

Ακόμη, στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε να ερευνηθούν τα εμβάσματα 139 εφοριακών στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι ήδη το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα ελεγχθούν από πλευράς δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Παράλληλα, συζητήθηκε η πρόοδος των ερευνών σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ για διάφορες λίστες, όπως η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα των χιλιάδων καταθετών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης, διαφόρων πολιτικών, δημάρχων κ.λπ.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι έρευνες μπορεί να χρειαστούν αρκετό διάστημα λόγω του μεγάλου φόρτου υποθέσεων που βαραίνει το ΣΔΟΕ, με δεδομένα και τα μεγάλα κενά στις οργανικές του θέσεις και την ανάγκη ανανέωσης του στελεχιακού του δυναμικού.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από οχλήσεις της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, οι ελληνικές τράπεζες έχουν στείλει στο ΣΔΟΕ περιουσιακά στοιχεία για τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού, τα οποία αξιολογούνται από το ΣΔΟΕ, προκειμένου να υποβάλει σχετική έκθεση στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πειθαρχική έρευνα σε 2 εισαγγελείς για όσα έγραψαν στο διαδίκτυο

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου προς δικαστές: Γυρίστε στις έδρες σας – Η αποχή είναι κόντρα στις συνταγματικές επιταγές!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε