Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο ”Τσάρος” της Ευρώπης ξεκίνησε από το ”σβέρκο” των Ελλήνων

Οι Financial Times αποκαλύπτουν πως ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων αναβαθμίζεται με νέες αρμοδιότητες που του επιτρέπουν να επεμβαίνει ακόμα και σε θέματα εθνικής πολιτικής.

Ο ”τσάρος” της ευρωπαικής οικονομίας, με τις εξουσίες που θα έχει, θα μπορεί να επιβάλλει κυρώσεις σε κράτη ακόμα και να πετάει στα σκουπίδια τους προυπολογισμούς τους.

Την ιδέα αυτή προωθεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μπαρόζο και ο πρώτος που αναμένεται να αναλάβει το ρόλο αυτό είναι ο Φινλανδός Όλι Ρεν.
Το επιχείρημα που προβάλλουν οι Βρυξέλλες είναι πως με έναν ”τσάρο” στην οικονομία η Ευρώπη θα εμφανίζεται πως διαθέτει ισχυρή και συντονισμένη διακυβέρνηση.
Δείγμα των προθέσεων τους ”απολαύσαμε” στην Ελλάδα, όταν το δίδυμο Ρεν και Μπαρόζο, χωρίς καμία νομιμοποίηση απαιτούσαν κυβέρνηση εθνικής ενότητας, για να ξεμπλοκαριστεί η δόση των 8 δις ευρώ.

Μπορεί για τους δύο αυτούς κυρίους οι λέξεις ”project-consept” να είναι ευαγγέλια, όμως ήδη υπάρχουν οργισμένες αντιδράσεις από ευρωπαικά κράτη που βλέπουν να χάνουν την εθνική τους κυριαρχία.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε