Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Βενιζέλος προαναγγέλει κυβέρνηση συνεργασίας – Ενημέρωσε τους εταίρους ότι δεν θα γίνει δημοψήφισμα

Ο Βενιζέλος προαναγγέλει κυβέρνηση συνεργασίας – Ενημέρωσε τους εταίρους ότι δεν θα γίνει δημοψήφισμα

Τι είπε τηλεφωνικά σε Γιούνκερ, Ρεν και Σόϊμπλε.”Δεν χρειάζεται νέα απόφαση Eurogroup για την εκταμίευση της 6ης δόσης” λέει ο υπουργός Οικονομικών.

O κ.Βενιζέλος ουσιαστικά μιλάει για κυβέρνηση συνεργασίας και παρουσίασε στους συνομιλητές του το σχέδιο των 10 σημείων που παρουσίασε και χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Τους ειπε επίσης ότι δεν θα γίνει δημοψήφισμα.

Δεν χρειάζεται νέα απόφαση στο Εurogroup της Δευτέρας για την εκταμίευση της 6ης δόσης, απαντά ο Ε.Βενιζέλος τονίζοντας πάντως ότι προϋπόθεση είναι η σχετική απόφαση του ΔΝΤ.

Διαβάστε ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση:

“Σε σχέση με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που αναφέρουν ότι δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας η εκταμίευση της 6ης δόσης προς την Ελλάδα, από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι, προφανώς και δεν περιλαμβάνεται, γιατί το Eurogroup στην συνεδρίασή του της 21ης Οκτωβρίου, απεφάσισε την εκταμίευση.

Aυτό που παρουσίασε ο κ. Βενιζέλος στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους κ.κ. Γιούνκερ, Ρεν και Σόϊμπλε, αφορά το ευρύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο πορεύεται η χώρα, το οποίο και προφανώς θα συζητηθεί στο Eurogroup. Μία σαφής και σταθερή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή όλου του πακέτου της 26ης Οκτωβρίου, αρχής γενομένης από την εκταμίευση της 6ης δόσης, για την οποία όμως, τυπικά, δεν απαιτείται νέα απόφαση στo επίπεδο του Eurogrοup.

H εκταμίευση της 6ης δόσης προϋποθέτει βεβαίως και σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία, ούτως ή άλλως, ήταν προγραμματισμένη να ληφθεί μετά την ολοκλήρωση των προκαταβολικών δράσεων (prior actions), τις οποίες πρέπει να ολοκληρώσει η Eλλάδα πριν τις 15 Δεκεμβρίου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γέρνει προς το ΝΑΙ η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Το θρίλερ της Παρασκευής! Όλα στον αέρα για την ψήφο εμπιστοσύνης – Το Σάββατο θα υπάρχει κυβέρνηση;

Εκτός ελέγχου οι βουλευτές: Ξυνίδης σε Καϊλή: “Σιγά την καλτσοδέτα”

“Δεν θα φτάσουμε στην ψήφο εμπιστοσύνης”

Γ. Παπανδρέου: ψηφίστε “ναι” και μετά παραιτούμαι

Το σχέδιο Παπανδρέου για να κρατήσει την εξουσία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε