Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Χρυσοχοίδης μοιράζει από 10.000 ευρώ σε 20.000 επιχειρήσεις

Ο Χρυσοχοίδης μοιράζει από 10.000 ευρώ σε 20.000 επιχειρήσεις
”Ένεση” ρευστότητας 200 εκατ ευρώ σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοϊδης υπογραμμίζοντας ότι κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των νέων και των υγιών δυνάμεων της οικονομίας που αντιστέκονται στο γενικό κλίμα απαξίωσης της χώρας.
 

Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο υπουργός και θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο αφορά σε επιχειρήσεις που λειτουργούν τουλάχιστον επί μία πενταετία, στους κλάδους μεταποίησης, πράσινης οικονομίας, οικοδομής, μεταφορών και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας οι οποίοι, όπως εκτιμήθηκε με βάση έρευνα του υπουργείου, έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
 
Θα χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις ακόμη και με αρνητικούς ισολογισμούς, που απασχολούν έστω και ένα εργαζόμενο, αρκεί να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα με το ποσό των 10.000 ευρώ, με μοναδική προϋπόθεση ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.
 
Συγκεκριμένα, επιδοτείται το 50% των επιλέξιμων δαπανών μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ. Ακόμα, σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να έχουν λάβει επιχορήγηση άνω των 200.000 ευρώ κατά την τελευταία τριετία.
 
Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε από κονδύλια του Ειδικού Αποθεματικού Απροβλέπτων του ΕΣΠΑ και εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν 20.000 επιχειρήσεις.
 
Η αγορά είναι μαζεμένη και επιφυλακτική, σχολίασε ο υπουργός ”απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν χάνουν τις αξίες και το κουράγιο τους, που ελπίσουν και αναζητούν θετικά πρότυπα σε όσους αγανακτούν και υποστηρίζουν ότι οι πολιτικοί είναι κλεισμένοι στο καβούκι τους και σε αυτούς τους νέους που προσπαθούν να επιχειρήσουν αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με το περιορισμένο οικογενειακό κεφάλαιο και βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των τραπεζών και κοιτούν στο εξωτερικό για τη δραστηριοποίησή τους”.
 
Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο καταβάλει προσπάθειες για να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα που βρίσκεται στο δίλημμα ”κλείνω η απολύω”.
 
Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει ειδική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις του κλάδου τεχνολογίας και πληροφορικής που είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός.
 
Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε