Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο … φιλέλληνας Γιούνγκερ και ο Τουρισμός θα μας σώσουν!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η Ελλάδα τελικά δεν θα μπει σε… κατοχή ξένων και αυτό το οφείλει στον… τουρισμό. Ο υπουργός Οικονομικών σε νέα του συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters

δήλωσε για μια ακόμη φορά βέβαιος ότι με τη βοήθεια των εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με ανανεωμένη αποφασιστικότητα η Ελλάδα θα ανακτήσει το συντομότερο δυνατόν την οικονομική κυριαρχία της και σκοπεύει να επιστρέψει στις αγορές το 2014.

Όπως είπε, τα καλά νέα για την ελληνική οικονομία έρχονται από τον τομέα του τουρισμού καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα από το υπουργείο Τουρισμού και την Τράπεζα της Ελλάδας είναι “ενθαρρυντικά” και δείχνουν αύξηση των εσόδων κατά 10%.

Αναφερόμενος στα πρόσφατα σχόλια του προέδρου του Γιούρογκρουπ Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι “η κυριαρχία των Ελλήνων θα μειωθεί δραστικά”, ο κ. Βενιζέλος τον χαρακτήρισε “μεγάλο Φιλέλληνα” ο οποίος αναμφίβολα θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και την ευρωζώνη να ξεπεράσουν τα προβλήματα και κυρίως να αποφύγουν τους συστημικούς κινδύνους.

Ο υπουργός διέψευσε τις αναφορές σχετικά με την τοποθέτηση ξένων επιθεωρητών στα υπουργεία για να ελέγχουν την πρόοδο. “Δεν θα υπάρξουν ελεγκτές”, είπε, προσθέτοντας: “Μπορούμε όλοι να προσφύγουμε στην τεχνογνωσία και την εμπειρία της ΕΕ και άλλων χωρών-μελών. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τοποθετηθούν επιθεωρητές ούτε ότι θα αφαιρεθούν οι αρμοδιότητες από την ελληνική Βουλή, την ελληνική Κυβέρνηση ή την ελληνική δημόσια διοίκηση”.

Διαβάστε επίσης:
Ευρωπαϊκή “μπότα” στην Ελλάδα – Ξένοι τοποτηρητές έρχονται να επιβάλουν το νέο μνημόνιο

Κομισιόν: ”Σε τρεις μήνες η Ελλάδα θα παραμείνει όρθια”! Μετά;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε