Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο νέος χρόνος θα φέρει ρεκόρ απολύσεων στη χώρα μας

Όσοι άνεργοι ψάχνουν για δουλειά καλύτερα να στραφούν προς Ινδία, Κίνα, Ταϊβάν, Βραζιλία, Τουρκία και τη Σιγκαπούρη.
 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας Έρευνας για τις Προοπτικές Απασχόλησης, που ανακοίνωσε σήμερα η Manpower η κατάσταση στην ελληνική αγορά εργασίας όχι απλά επιδεινώνεται αλλά γίνεται απελπιστική.
 
Ο Δείκτης των Συνολικών Προοπτικών Απασχόλησης για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2011 διαμορφώνεται στο -15%, ιστορικά χαμηλό ποσοστό από την άνοιξη του 2008 όταν και ξεκίνησε η έρευνα στη χώρα μας.
Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι από τους 750 Έλληνες εργοδότες που ερωτήθηκαν, το 8% αναμένει αύξηση των απασχολούμενων, το 23% προβλέπει μείωση και το 65% δεν αναμένει καμία μεταβολή στον αριθμό των ατόμων που απασχολεί κατά το επόμενο τρίμηνο.
 
Και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα καθώς προκύπτει πως όσοι έλληνες εργοδότες αποτολμούν προσλήψεις αυτές δεν έχουν μόνιμο χαρακτήρα.
 
Σχεδόν 64.000 εργοδότες από 39 χώρες συμμετείχαν στην ίδια έρευνα που καταλήγει πως οι περισσότερες ευκαιρίες πρόσληψης παρουσιάζονται στην Ινδία, την Κίνα, την Ταϊβάν, τη Βραζιλία, την Τουρκία και τη Σιγκαπούρη ενώ οι χαμηλότερες προοπτικές προσλήψεων παγκοσμίως, αναφέρονται από τους εργοδότες στην Ελλάδα, την Τσεχική Δημοκρατία, την Αυστρία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Ρουμανία.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε