Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση του ΟΤΕ

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Fitch προβλέπει ότι θα υπάρξει συνολική μείωση της τάξης του 12% στο επίπεδο EBITDA του ΟΤΕ κατά τη χρήση 2010.

Ο οικός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα την υποβάθμιση του μακροπρόθεσμου χρέους που εκδίδει ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) από το επίπεδο “ΒΒΒ” σε “ΒΒΒ-“, ενώ διατήρησε ως σταθερές τις προοπτικές του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οίκου, η υποβάθμιση αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη μείωση των περιθωρίων κέρδους και EBITDA (έσοδα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων) του οργανισμού, όπως αυτή τεκμηριώνεται βάσει των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που δημοσίευσε ο ΟΤΕ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Fitch προβλέπει ότι θα υπάρξει συνολική μείωση της τάξης του 12% στο επίπεδο EBITDA του ΟΤΕ κατά τη χρήση 2010 και κρίνει ότι μειώσεις του είδους αυτού στις χρηματοροές του Οργανισμού είναι ανακόλουθες με την αξιολόγηση “ΒΒΒ”, της οποίας χαίρουν τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί με υψηλότερα επίπεδα ροών κεφαλαίου.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, οι “σταθερές προοπτικές” αντικατοπτρίζουν την εκτίμηση της Fitch ότι αν και τα EBITDA του οργανισμού θα παραμείνουν υπο πίεση και κατά το 2011, τούτη θα εξομαλυνθεί στη συνέχεια οδηγώντας τα περιθώρια EBITDA σε επίπεδα άνω του 30%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε