Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ο οίκος Moody’s απειλεί την αμερικανική οικονομία

Ο οίκος Moody’s απειλεί την αμερικανική οικονομία

Οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες από τα μέτρα για να αποτραπεί η διολήσθηση στο «δημοσιονομικό βάραθρο» εάν θέλει να διασώσει τη αξιολόγηση του αξιόχρεού της από τις παρούσες αρνητικές προοπτικές, υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο οίκος αξιολόγησης Moody’s.

Η συμφωνία για τον προϋπολογισμό, που επετεύχθη για να μην εφαρμοσθεί το υφεσιογόνο μείγμα από αυξήσεις φόρων και μειώσεις δαπανών, καθιστά πιο ευκρινές το μεσοπρόθεσμο έλλειμμα και την πορεία του χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Moody’s.

«Μολαταύτα, δεν προσφέρει μία βάση για κάποια ουσιώδη βελτίωση των μεσοσταθμικών δεικτών του ελλείμματος της κυβέρνησης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Moody’s προσθέτει πως αναμένει περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα για τους επόμενους μήνες, «τα οποία θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μελλοντικά μικρότερα δημοσιονομικά ελλείμματα, τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να αποκατασταθεί στον χαρακτηρισμό του ‘σταθερού’ η αρνητική προοπτική για τα κρατικά ομόλογα. Αφ’ ετέρου, η μη εφαρμογή επιπλέον μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος θα επηρεάσει αρνητικά την αξιολόγηση».

Ο Moody’s αξιολογεί τις ΗΠΑ με βαθμολογία Aaa με αρνητική προοπτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έχασε το 3A η Γαλλία, την υποβάθμισε η Moody’s!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε