Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Eurogroup και το ΔΝΤ κατά της αναδιάρθρωσης

Ο πρόεδρος του Eurogroup και το ΔΝΤ κατά της αναδιάρθρωσης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.04.2011 | 18:22

''Οταν δημιουργήθηκε το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής της Ελλάδας συμπεριλήφθηκε σε αυτό η δέσμευση ότι η χώρα θα εξυπηρετήσει το χρέος της. Αυτή η δέσμευση εξακολουθεί να ισχύει''δήλωσε o Ανώτερος Σύμβουλος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ Ντέιβιντ Χόλεϊ.
 

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του ΔΝΤ ο κ. Χόλει διέψευσε τις πληροφορίες που ''φέρνουν'' στην Ελλάδα τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
 
Για την επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα ο Ανώτερος Σύμβουλος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα αφορούν στην πορεία υλοποίησης του Προγράμματος και θα επικεντρωθούν σε τρία σημεία- κλειδιά κατά το Βήμα :
 
Στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής
Στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Στην χρηματοδοτική δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
 
Σχεδόν ταυτόχρονα o πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που επισκέπτεται επίσημα το Παρίσι, εκτίμησε ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας "δεν αποτελεί επιλογή".
 
Στο τέλος των συνομιλιών με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι το θέμα του ελληνικού χρέους απετέλεσε αντικείμενο της συζήτησης, δεδομένου ότι αντάλλαξαν απόψεις "για τα κράτη της Ευρώπης με οικονομική δυσχέρεια, άρα και γιά την Ελλάδα".
 
"Μετέφερα την άποψή μου, που έγκειται στο ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί επιλογή, καθώς θα επιφέρει σειρά αδιευκρίνιστων προς το παρόν προβλημάτων, εάν ποτέ καταστεί δυνατόν αυτά να διευκρινιστούν και επομένως δεν πρόκειται καν για υπόθεση εργασίας", τόνισε ο κ. Γιούνκερ.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο