Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.01.2013 | 15:25
Πρώτη δημοσίευση: 17.01.2013 | 15:23

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 7 και 8 Φεβρουαρίου θα είναι αφιερωμένη στον προϋπολογισμό της ένωσης για την περίοδο 2014-2020.

Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ αποφάσισε σήμερα να αφιερώσει το ευρωπαϊκό συμβούλιο που προβλέπεται να διεξαχθεί στις 7 και 8 Φεβρουαρίου στον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 και είναι πεπεισμένος ότι θα μπορέσει να συναφθεί μια "καλή συμφωνία", δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή.

Έπειτα από πολλές διαβουλεύσεις που είχε με τους ευρωπαίους ηγέτες τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ρόμπεϊ πείστηκε ότι μπορεί "να συναφθεί μια καλή συμφωνία", πρόσθεσε η πηγή αυτή, η οποία εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις.

Ο Ρόμπεϊ δεν προβλέπει να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με νέες προτάσεις. "Το σημείο εκκίνησης θα είναι η πρόταση που συζητήθηκε κατά την σύνοδο κορυφής του Νοεμβρίου" που ήταν αφιερωμένη στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, αλλά ο Ρόμπεϊ θα λάβει υπόψη του τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεών του για να "την βελτιώσει και να την συμπληρώσει", διαβεβαίωσε η πηγή αυτή.


Διαβάστε

Στουρνάρας:''Τα συγχαρητήρια ανήκουν στον Αντώνη Σαμαρά''

   Διαδώστε αυτό το άρθρο