Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κρίνει ανεπαρκή την κυβερνητική προσπάθεια

Κατηγορηματικά αντίθετος σε ένα μεγαλύτερο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους από όσα είχα αποφασίσει η Ευρώπη στις 21 Ιουλίου, είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ και πλέον σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης, Λουκάς Παπαδήμος.

Μιλώντας ο κ. Παπαδήμος στο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Market News έκρινε ως ανεπαρκή την προσπάθεια που έχει γίνει από πλευράς κυβέρνησης αναφορικά με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και τις αποκρατικοποιήσεις.
 
Η κριτική αυτή του κ. Παπαδήμου είναι ιδιαίτερα σοβαρή εάν κρίνει κάποιος ότι εξακολουθεί και είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού, ενώ το όνομά του ήταν από τα πρώτα για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, την οποία παρά τις πρωθυπουργικές πιέσεις δεν δέχθηκε.

Όπως σημείωσε ο στόχος είναι η πλήρης εφαρμογής του προγράμματο προσαρμογής και εκτίμησε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποστηρίξει άλλο εναλλακτικό σενάριο μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης του χρέους. Μάλιστα σημείωσε με νόημα ότι μία μεγαλύτερη διαγραφή του χρέους κρύβει συνήθως περισσότερους κινδύνους για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα.

Αναφορικά με την ελληνική οικονομία, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι η κατάσταση μπορεί να σταθεροποιηθεί στα μέσα του 2012 και να υπάρξουν μάλιστα και θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Σχετικά με τον μηχανισμό χρηματοπιστωτικής στήριξης, τόνισε πως είναι σημαντικό να ενισχυθεί περαιτέρω, προκειμένου να είναι έτοιμος να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά στους λεγόμενους συστημικούς κινδύνους από την κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταιγιστικές εξελίξεις. ΔΝΤ, Μέρκελ και Σόιμπλε ζητούν ”κούρεμα” του ελληνικού χρέους

”Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, Merkel και Παπανδρέου θα εξαφανιστούν”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε