Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ο υπουργός που βάζει χέρι στις αποταμιεύσεις

Ο υπουργός που βάζει χέρι στις αποταμιεύσεις

Ούτε όταν πτώχευσε η Αργεντινή δεν ”κουρεύτηκαν” τα ομόλογα των απλών πολιτών, όπως ευαγγελίζεται να κάνει εδώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τεράστια αβεβαιότητα με τις αποταμιεύσεις χιλιάδων Ελλήνων έχει δημιουργήσει με τις αντιφάσεις του ο υπουργός Οικονομικών.
Από τη μία απειλεί με κούρεμα ακόμα και τους Έλληνες πατριώτες που έκαναν το ”έγκλημα” και επένδυσαν τον μόχθο τους, τα εφάπαξ και τις αποζημιώσεις τους σε ελληνικά ομόλογα, αντί να τα φυγαδεύσουν στο εξωτερικό όπως κάποιος βουλευτής, και από την άλλη τα μαζεύει.
Η νεότερη του δήλωση είναι ”πως θα ληφθεί μέριμνα ώστε όσες κατηγορίες πολιτών πρέπει να διασφαλισθούν θα διασφαλισθούν. Και αυτό αφορά ακριβώς αυτόν που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως “μικροεπενδυτής”, που δεν είναι όμως επενδυτής αλλά αποταμιευτής”.

Μάλιστα ο υπουργός φτάνει στο σημείο να μιλάει για ”ακραία παρερμηνεία των δηλώσεών του στο ζήτημα της συμμετοχής ακόμη και των μικροομολογιούχων στο PSI”.

Πιθανότατα πίσω από την εξαύλωση της περιουσίας χιλιάδων Ελλήνων, ο υπουργός να ψελλίσει ως δικαιολογία ότι ισχύει και για τις καταθέσεις, δηλαδή να μην κουρευτούν όσοι έχουν επενδύσει στο Ελληνικό Δημόσιο μέχρι 100.000 ευρώ.
Αυτό το ”φτηνό αστείο” όμως δεν το είπανε στις διαφημίσεις που καλούσαν τους Έλληνες να επενδύσουν τα χρήματα τους στα ”ασφαλή” ελληνικά ομόλογα.
Εκτός εαν θεωρείται ”καρχαρίας” που πρέπει να τιμωρηθεί αυτός που πούλησε το σπίτι του, φυσικά πάνω από 100.00 ευρώ, και τα ακούμπησε στη σίγουρη όπως νόμιζε ”αγκαλιά” του ελληνικού Δημοσίου.

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε