Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

ΟΑΕΔ: Προγράμματα πρόσληψης 15.000 ανέργων – Από αύριο οι αιτήσεις

ΟΑΕΔ: Προγράμματα πρόσληψης 15.000 ανέργων – Από αύριο οι αιτήσεις

Στο πλαίσιο δύο νέο προγραμμάτων του ΟΑΕΔ ξεκινάει αύριο Πέμπτη, από τις 10 το πρωί, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 15.000 ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Οι προσλήψεις των ανέργων θα γίνουν από ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε συνεταιρισμούς, σε Κοινωνικές Συναιτεριστικές Επιχειρήσεις, σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙ.Σ.Π.Ε.) και γενικά σε εργοδότες ιδιωτικού τομέα.

Οι 5.000 θέσεις αφορούν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω των έξι και των δώδεκα μηνών θεωρούμενοι ότι βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση όπως χαρακτηρίζονται από το Πρόγραμμα. Αυτοί θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης.

Οι 10.000 θέσεις αφορούν όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για περισσότερους από 3 μήνες οι οποίοι θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 20 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Για να ενταχθούν στα προγράμματα οι επιχειρήσεις θα πρέπει να μην έχουν προβεί σε μείωση του προσωπικού τους πριν τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα των 5.000 θέσεων μέχρι και 12 μήνες πριν και για το πρόγραμμα των 10.000 θέσεων μέχρι 3 μήνες πριν.

Το κόστος των προγραμμάτων θα καλυφθεί από το λογαριασμό του ΕΛΕΚΠ και ειδικότερα του κλάδου ΛΑΕΚ. Αναλυτικότερα οι προϋποθέσεις και οι όροι συμμετοχής στα προγράμματα βρίσκονται για όσους ενδιαφέρονται στο site του ΟΑΕΔ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε