Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

ΟΓΑ - Οικογενειακά επιδόματα 2016: Την Πέμπτη η γ δόση

ΟΓΑ - Οικογενειακά επιδόματα 2016: Την Πέμπτη η γ δόση
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2016 | 20:01

Ο διοικητής του ΟΓΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι αύριο, Πέμπτη 20/10/2016, θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα οικογενειακά επιδόματα. Η γ' δόση των οικογενειακών επιδομάτων 2016 αφορά όσους προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τα μέσα Αυγούστου.

Εκτός απροόπτου, αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, μια μέρα νωρίτερα απ' ό,τι είχε προβλέψει η αρμόδια υπουργός, τα χρήματα για την γ δόση του οικογενειακού επιδόματος θα μπουν σε περισσότερους από 800.000 δικαιούχους. Ως οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων κυμαίνεται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα, ανάλογα με τον αριθμό των ανήλικων τέκνων και το οικογενειακό εισόδημα. Το ειδικό επίδομα στήριξης τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ ετησίως και χορηγείται σε τρεις δόσεις τον χρόνο. Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).

β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή Κολλέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., Δημόσια ή ιδιωτικά. Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης των τέκνων και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους (ανεξάρτητα εάν συνεχίζουν να φοιτούν). Διευκρινίζεται ότι στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης (Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού, κ.λ.π.), καθώς και τα αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Εξωτερικού.

γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.
Χρήσιμες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία χορήγησης των επιδομάτων καθώς και οδηγίες για την συμπλήρωση και υποβολή του εντύπου Α21 παρέχονται στους ενδιαφερόμενους μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr), όπου έχει αναρτηθεί και ο «ΟΔΗΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Ασφαλιστικές εισφορές ΟΓΑ: Η καταληκτική ημερομηνία Ασφαλιστικές εισφορές ΟΓΑ: Η καταληκτική ημερομηνία
  2. Ριζικές αλλαγές στα οικογενειακά και τα αναπηρικά επιδόματα Ριζικές αλλαγές στα οικογενειακά και τα αναπηρικά επιδόματα
  3. Δημόσιο: Μειώσεις μισθών – Κίνδυνος για συντάξεις και επιδόματα Δημόσιο: Μειώσεις μισθών – Κίνδυνος για συντάξεις και επιδόματα
  4. Συντάξεις ΟΓΑ: Ανακοινώθηκε πότε καταβάλλονται Συντάξεις ΟΓΑ: Ανακοινώθηκε πότε καταβάλλονται
  5. Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου 2016: Από την Πέμπτη ξεκινούν οι πληρωμές Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου 2016: Από την Πέμπτη ξεκινούν οι πληρωμές
  6. ΟΓΑ Α21 - Σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα Γ τριμήνου 2016 ΟΓΑ Α21 - Σήμερα τα οικογενειακά επιδόματα Γ τριμήνου 2016
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook