Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

ΟΜΕ ΟΤΕ: «Αν δεν σας αρέσει, να φύγετε να πάτε αλλού»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση των εργαζομένων στον ΟΤΕ στις δηλώσεις του επικεφαλής της Deutsche Telekom στη ΝΑ Ευρώπη, ο οποίος ουσιαστικά προανήγγειλε περικοπές σε μισθούς και προσωπικό.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΜΕ ΟΤΕ καλεί τους Γερμανούς της Deutsche Telekom αν δεν τους αρέσει η επένδυση «να φύγετε, να πάτε αλλού» και τονίζει πως η Ομοσπονδία «έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει και τεκμηριώσει, ότι το πρόβλημα στον ΟΤΕ δεν είναι το μισθολογικό κόστος αλλά τα έσοδα που η επιχείρηση χάνει από την πολιτική που εφαρμόζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων εις βάρος του ΟΤΕ».

«Μια Επιτροπή που απαγορεύει στην Επιχείρηση να πουλήσει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα στους Έλληνες καταναλωτές και επιτρέπει στους ανταγωνιστές να κάνουν «πάρτι» στις υποδομές, να μην πληρώνουν τις καθολικές υπηρεσίες, να φεσώνουν την αγορά και να χρησιμοποιούν φθηνό και σε πολλές περιπτώσεις εκβιαζόμενο χαμηλόμισθο προσωπικό στο όνομα του «υγιούς ανταγωνισμού» και της «αρπαχτής» αεριτζήδων και funds», προστίθεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Σημειώνεται δε ότι «χρήσιμο θα ήταν επίσης, στη συνέντευξή του ο κ. Κέρκχοφ εκτός των άλλων, να αποτύπωνε τις συνέργειες, τις νέες ιδέες και προϊόντα που «έφερε» η στρατηγική συμμαχία στον Όμιλο, πέρα από τα «έξοδα συμβουλών» και τα ταξίδια από και προς τη Γερμανία, όπως επίσης τι αξία έχει προσθέσει αυτή η «συμμαχία» στις τηλεπικοινωνίες της χώρας».

«Πάντως όπως τονίσαμε, σε παρόμοιες πάλι δηλώσεις του κυρίου Κέρκχοφ, αυτόν τον ΟΤΕ αγόρασαν, με αυτές τις εργασιακές σχέσεις, με αυτά τα μισθολογικά κόστη και σε αυτή την αγορά.

Αν ήθελαν κάτι άλλο… ας επένδυαν αλλού.

Εμείς πάντως δεν θα γίνουμε Κινέζοι εργαζόμενοι των επενδύσεων τους. Ούτε θύματα στην προκρούστεια κλίνη των κερδών τους.

Η δε επιβολή σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων στα πλαίσια του μνημονίου- για τα οποία οι Έλληνες εργαζόμενοι αντιδρούν και αντιπαλεύουν- έχουν επίκληση το Ελληνικό Δημόσιο συμφέρον , ΟΧΙ το Γερμανικό και σίγουρα όχι της DT.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ θα συνεχίσει να προασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί και ταυτόχρονα θα παλεύει για έναν ΟΤΕ υπό δημόσιο έλεγχο στην υπηρεσία του λαού και της χώρας με όποιο κόστος, με όποιες θυσίες.

Δεν ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ με κανέναν αυτές τις θέσεις και τις αρχές», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε