Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΟΤΕ: Καθαρά κέρδη 476,4 εκατ. ευρώ το 2012

ΟΤΕ: Καθαρά κέρδη 476,4 εκατ. ευρώ το 2012

Καθαρά κέρδη ύψους 476,4 εκατομμύρια ευρώ ανακοίνωσε για τη χρήση 2012 ο ΟΤΕ, έναντι 119,7 εκατομμύρια ευρώ της χρήσης 2011.

Ο κύκλος εργασιών του Οργανισμού υποχώρησε κατά 7,1% και διαμορφώθηκε σε 4,68 δισ. ευρώ. Στο Δ’ τρίμηνο του 2012, ο ΟΤΕ περιόρισε τις ζημιές του κατά 43,3% στα 43,7 εκατ. ευρώ από 77,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, ενώ ο κύκλος εργασιών υποχώρησε κατά 9,1% στα 1,132 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ο Όμιλος παρουσίασε σταθερές οικονομικές λειτουργικές ροές, αυξημένα καθαρά κέρδη και μείωση του δανεισμού του κατά 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Πιο αναλυτικά, εκ των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα παρατηρούνται τα εξής: Σταθερές λειτουργικές ταμειακές ροές στα 1,3 δισ. ευρώ το δωδεκάμηνο του 2012. Μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, λόγω των ισχυρών ταμειακών ροών.

Περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA έτους αυξημένο κατά 100 μονάδες βάσης στο 35,4%. Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 364 εκατ. ευρώ το δωδεκάμηνο του 2012, αυξημένα κατά 16% έναντι 312,9 ευρώ που ήταν το 2011.
Αντοχή των λειτουργικών αποτελεσμάτων σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Μείωση κόστους ομίλου σε ετήσια βάση κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Δ’ τριμήνου και έτους, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε πως οι στόχοι επιτεύχθηκαν νωρίτερα από ό,τι είχε σχεδιαστεί. “Διατηρήσαμε υγιείς τις λειτουργικές ταμειακές ροές μας, παρά τα χαμηλότερα έσοδα, προχωρήσαμε στην πώληση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων και μέσω ενός δυναμικού σχεδίου αναχρηματοδότησης, από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, ενισχύσαμε τα χρηματοοικονομικά μας και επεκτείναμε τον ορίζοντα αποπληρωμής του δανεισμού μας. Μειώσαμε, με επίδραση σε βάθος χρόνου, την κοστολογική βάση του ΟΤΕ, κυρίως μέσω του προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης, το οποίο έγινε αποδεκτό από περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας στο τέλος του έτους. Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του σχεδίου μετασχηματισμού του Ομίλου”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: “Η τακτοποίηση των του οίκου μας είναι σημαντική, αλλά όχι αρκετή. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανάμεσα στους μεγαλύτερους επενδυτές υποδομών στην Ελλάδα και τη Νοτιανατολική Ευρώπη. Το 2013, στις ήδη δύσκολες αγορές που δραστηριοποιούμαστε, αναμένουμε ότι ο ανταγωνισμός θα ενταθεί. Η αποφασιστικότητά μας να διατηρήσουμε τη θέση μας, να κρατήσουμε ψηλά την κερδοφορία μας και να ενισχύσουμε τη χρηματοοικονομική μας δομή, θα παραμείνει αμείωτη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ο ΟΤΕ πούλησε την Hellas Sat στην ArabSat

Νέα εποχή για την ευρυζωνικότητα με τις νέες ταχύτητες VDSL του ΟΤΕ

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ

Και επίσημα στον ΟΤΕ TV η Πρέμιερ Λιγκ

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε