Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

ΟΧΙ της ΟΤΟΕ σε μειώσεις μισθών έως 20% και ευέλικτο ωράριο

ΟΧΙ της ΟΤΟΕ σε μειώσεις μισθών έως 20% και ευέλικτο ωράριο

Απορρίφθηκαν από τηνΟΤΟΕ οι προτάσεις των τραπεζών στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση για την κλαδική σύμβαση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΤΟΕ «οι εκπρόσωποι των Τραπεζών προσήλθαν σήμερα με προκλητικές προτάσεις στην πρώτη επίσημη συνάντηση με την ΟΤΟΕ για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» ζητώντας μειώσεις των Κλαδικών αποδοχών των Τραπεζοϋπαλλήλων της τάξεως του 15% με 20% και απαίτησαν κατάργηση θεσμικών δικαιωμάτων με ευελιξίες συμπεριλαμβανομένου του ωραρίου.

Ζήτησαν επίσης την κατάργηση και άλλων θεσμικών θεμάτων χαρακτηρίζοντάς τα ανενεργά και άνευ σημασίας στις σημερινές συνθήκες.

Η ΟΤΟΕ απέρριψε το σύνολο της πρότασης των εργοδοτών και ζήτησε αμέσως απόσυρση των «προκλητικών απαιτήσεων για να εξασφαλιστεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων» και τόνισε ότι, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί προτάσεις που ισοπεδώνουν το εισόδημα των τραπεζοϋπαλλήλων και ακυρώνουν στην πράξη την Κλαδική Σ.Σ.Ε.

Από την συνάντηση προέκυψε πλήρης διαφωνία, συμφωνήθηκε, όμως, να γίνει νέα συνάντηση στις 11 Μαρτίου ημέρα Δευτέρα, στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας για προσέγγιση και άρση του αδιεξόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χιλιάδες οι καταγγελίες πολιτών για εισπρακτικές εταιρείες

Οι εισπρακτικές ζουν και βασιλεύουν! 290.000 τα πρόστιμα για τις πρακτικές τους

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε