Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 10 Αθήνα Αναλυτικά

Οδεύει προς τα 90 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου

Οδεύει προς τα 90 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.04.2010 | 21:37
Πρώτη δημοσίευση: 12.04.2010 | 21:37

Η ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου οδήγησε τις τιμές του πετρελαίου να πάρουν την ανηφόρα.

Ξεπέρασε, σήμερα, και τα 85 δολάρια το βαρέλι του αργού πετρελαίου, άμεση παράδοση, τόσο στην αμερικανική αγορά, όσο όμως και στη βρετανική (το Brent), ενώ η διεθνής αγορά του κυριαρχήθηκε από τις πληροφορίες ότι, οι κινεζικές παραγγελίες πετρελαίου "είναι ογκώδεις", αλλά και από την ανάκαμψη της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου. 

Το τελευταίο, συνέβη μετά από τη συγκεκριμενοποίηση του μηχανισμού βοήθειας προς την Ελλάδα από την Επιτροπή των Βρυξελλών και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ύψους 30 δισ.ευρώ, γεγονός που "έφερε" αμέσως στο Λονδίνο την ισοτιμία ευρώ-αμερικανικού δολαρίου γύρω στο 1,35 δολάριο το ευρώ--η υψηλότερη, εδώ κι ένα μήνα, ισοτιμία του ευρώ. 

Το Πεκίνο θα εισάγει προσεχώς μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, σηματοδοτώντας άνοδο σχεδόν 14% κατά το "τρέχον" 12μηνο των εισαγωγών αυτών, σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο 12μηνο. 

Θα εισάγονται από το Πεκίνο 4,95 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου, ημερησίως, σύμφωνα με τα ήδη διαθέσιμα επίσημα κινεζικά στοιχεία. 

Από την πλευρά του, ο ελβετικός επενδυτικός οίκος "Πετρομάτριξ" αποφάνθηκε ότι η ανοδική τάση στην πετρελαϊκή αγορά "θα εξαντληθεί πολύ κοντά στα 90 δολάρια το βαρέλι (των 159 λίτρων του)". Πρόσθεσε ότι η αρχόμενη αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ, έναντι του ευρώ, "πιθανόν να απομακρύνει επενδυτές από την αγορά των εμπορευμάτων, που αποτιμώνται στο νόμισμα αυτό".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook