Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οδηγίες για το φόρο πολυτελείας

Οδηγίες για το φόρο πολυτελείας
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.07.2010 | 17:46
Πρώτη δημοσίευση: 02.07.2010 | 17:46

Αυτοκίνητα αναπήρων και κοσμήματα αξίας λιγότερης από 1.000 ευρώ εξαιρούνται από το φόρο πολυτελείας. Όχι όμως και τα δερμάτινα που προέρχονται από άγρια ζώα.

Τις αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή του φόρου πολυτελείας, απέστειλε με εγκύκλιο του σε όλες τις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών.

Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι από το φόρο πολυτελείας τα ΙΧ αυτοκίνητα εξαιρούνται, τα επιβατικά ΙΧ που παραλαμβάνονται από παραπληγικούς αναπήρους και αναπήρους με ακρωτηριασμό των κάτω άκρων.

Επίσης σε ό,τι αφορά αντικείμενα πολυτελείας εξαιρούνται από το φόρο κοσμήματα και είδη χρυσοχοΐας καθώς και άλλα τεχνουργήματα που κατασκευάζονται από πολύτιμα μέταλλα αξίας κάτω των χιλίων ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τα τεχνουργήματα από μαργαριτάρια καθώς από άλλες πολύτιμες ή ημιπολύτιμες πέτρες.

Σε ό,τι αφορά την επιβολή του φόρου πολυτελείας σε δερμάτινα είδη στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι αφορά δέρματα που προέρχονται από ερπετά, κροκοδείλους, σαυροειδή και από άγρια ζώα γενικά καθώς και πτηνών, ψαριών και θαλασσίων ζώων. Κατά συνέπεια όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο εξαιρούνται από το χώρο δέρματα βοοειδών, χοιροειδών ή προβατοειδών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook