Τρίτη, 7 Μαΐ
26oC Αθήνα

Οι 10 “μνηστήρες” για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Συγκεκριμένα, μη δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι εξής εταιρείες, μεταξύ των οποίων επιχειρηματικοί κολοσσοί διεθνούς εμβέλειας.

Τη λίστα των 10 εταιρειών, που επελέγησαν μεταξύ 12 υποψηφίων για να συμμετάσχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού εκχώρησης του 82,33% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (ATEBank).

1.CEVITAL SPA (ΑΛΓΕΡΙΑ)

2.DAMCO ENERGY S.A. (ΕΛΛΑΔΑ)

3.ED&F MAN HOLDINGS LIMITED (ΗΝ.ΒΑΣΙΛΕΙΟ)

4.LITEX COMMERCE JSC (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ)

5.NORDZUCKER AG (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

6.POLSKI CUKIER S.A. (ΠΟΛΩΝΙΑ)

7.ROS AGRO PLC (ΡΩΣΙΑ)

8.S?DZUCKER AG (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

9.SUNOKO D.O.O. NOVI SAD (ΣΕΡΒΙΑ)

10.ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.Β.Ε. (ΕΛΛΑΔΑ)

Με βάση το ισχύον χρονοδιάγραμμα, οι επιλεγείσες εταιρείες θα κληθούν να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου, αφού προηγηθεί η διαδικασία του «due diligence» (σ.σ. της ενδελεχούς έρευνας ή ελέγχου των δεδομένων της επένδυσης).

Στόχος είναι η πώληση της ΕΒΖ -που εντάσσεται στο πλαίσιο της απεμπλοκής της ΑΤΕ από τις θυγατρικές της, του μη χρηματοοικονομικού τομέα- να ολοκληρωθεί μέχρι τέλους 2011. Ως σύμβουλος πώλησης για την ATEbank ενεργεί η Eurobank EFG Equities A.E.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΒΖ διαθέτει τρία ζαχαρουργεία, σε Πλατύ, Σέρρες και Ορεστιάδα, ενώ έχει υπό πλειοψηφικό έλεγχο δύο θυγατρικές στη Σερβία, την «AD Fabrica Secera Crvenka», στην οποία κατέχει ποσοστό άνω του 80% και την «AD Fabrica Sajkaska», στην οποία η συμμετοχή της ανέρχεται σε 92,32%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε