Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι 11 αλλαγές στους φόρους και τι κερδίζουμε

Οι 11 αλλαγές στους φόρους και τι κερδίζουμε
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.06.2012 | 10:45
Πρώτη δημοσίευση: 25.06.2012 | 10:45

Τι έφερε το μνημόνιο εκτός από αυξήσεις φόρων; Αύξηση στις οφειλές προς το Δημόσιο κατά 13 μέσα σε δύο χρόνια. Ήδη 1.000.000 άνθρωποι χρωστάνε στο κράτος και αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι η αύξηση των φόρων δεν σημαίνει και αύξηση των εσόδων του κράτους από τη στιγμή που στραγγαλίζεται η οικονομία νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα πως πρέπει να αλλάξει το φορολογικό καθεστώς με όρους που θα αυξήσουν τα έσοδα του κράτους.

Η συμφωνία των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση περιλαμβάνει μειώσεις φόρων άμεσες, αλλά και άλλες που θα κριθούν από το αποτέλεσμα της νέας οικονομικής πολιτικής.

Για παράδειγμα ενώ υπάρχει πρόθεση για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (από 23% στο 13%), ως μέτρο που θα αυξήσει την κατανάλωση, ενώ θα δώσει και ώθηση στον τουρισμό, η αντίστοιχη μείωση στους υπόλοιπους συντελεστές ΦΠΑ θα κριθεί από την πορεία της οικονομίας. Οι συντελεστές ΦΠΑ ανάλογα απ' τη γενικότερη εικόνα των εσόδων μπορεί να πέσουν από το 23% στο 19%, του μεσαίου από το 13% στο 9% και του χαμηλού από το 6,5% στο 5%.

Στο πεδίο φορολογίας των φυσικών προσώπων η πρώτη μάχη θα δοθεί στην αύξηση του αφορολόγητου από τις 5.000 ευρώ στις 8.000 και σε δεύτερη φάση στις 10.000 ευρώ, ενώ παράλληλα θα επιχειρηθεί να μειωθεί ο υψηλός φορολογικός συντελεστής εισοδήματος από το 45% στο 32%.

Ταυτόχρονα σε επίπεδο επιχειρήσεων η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι και η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15%.

Αν όλα πάνε καλά τα τρία κόμματα έχουν υποσχεθεί πως θα μειωθεί (μέχρι να καταργηθεί πλήρως) και η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα.

Αυτά βέβαια σε επίπεδο προθέσεων. Πρέπει να πεισθεί και η τρόικα...

Διαβάστε επίσης:
Newsit Live Event! Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις φορολογικές σας δηλώσεις

Η τρόικα θ' αργήσει λίγες μέρες-Θα έρθει όμως με σκληρούς όρους!

Αυξάνονται οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις


Στον αέρα το οικονομικό επιτελείο – Άγνωστο αν θα παραμείνει “Τσάρος” ο Β. Ράπανος - Στις 17.00 παίρνει εξιτήριο ο πρωθυπουργός   Διαδώστε αυτό το άρθρο