Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι 9 κινήσεις για να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις

Οι 9 κινήσεις για να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.05.2012 | 17:23
Πρώτη δημοσίευση: 03.05.2012 | 17:10

Σε εννέα κινήσεις θα εστιαστεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων κατά το β΄ τρίμηνο εφέτος, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Πρόκειται για την αξιοποίηση 28 κτιρίων, τη διάθεση του 35% των ΕΛΠΕ, του 29% του ΟΠΑΠ και του 74% της ΕΥΑΘ, την πώληση της ΛΑΡΚΟ, την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και λιμανιών και μαρινών, καθώς και την πώληση του 61% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και του 90% των μετοχών των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα, επίσης, με την έκθεση του Ταμείου, πρέπει να ολοκληρωθεί και η πρόσληψη συμβούλων για έξι από τα έργα του 2012 και του 2013. Σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία πρόσληψης συμβούλων βρίσκεται στο τελικό στάδιο υπογραφής από τον υπουργό Οικονομικών, ενώ στις υπόλοιπες τέσσερις περιπτώσεις (που αφορούν σε έργα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΛΒΟ) η διαδικασία είναι στη φάση προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού.

Εξάλλου, το ΤΑΙΠΕΔ προσέλαβε, με σύμβαση ενός έτους, την εταιρία Hill+Knowlton Strategies, ως εκπρόσωπο επικοινωνίας με το εξωτερικό, καθώς και την MRB, με στόχο τη διενέργεια πανελλαδικών δημοσκοπήσεων σχετικά με τη γνώμη των πολιτών για τις αποκρατικοποιήσεις.   Διαδώστε αυτό το άρθρο