Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ!”

Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατομμύρια ευρώ!”

Σύμφωνα με την Bild ”μια ιδιωτική Γερμανική μεγαλοεπένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, σκοντάφτει στην ελληνική γραφειοκρατία”.

Αυτός είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild που σημειώνει: ”Στο Βερολίνο βρίσκονται σήμερα για συνομιλίες ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Παρά τη μικρή πρόοδο που σημειώνεται, η χώρα δεν έχει εξέλθει από την κρίση. Έτσι τώρα έγινε γνωστό, για παράδειγμα, ότι μια ιδιωτική μεγαλοεπένδυση ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, σκοντάφτει στην ελληνική γραφειοκρατία.

Το παράδοξο: η γερμανική επιχείρηση φωτοβολταϊκών Phonotherm σχεδιάζει εδώ και μήνες τη δημιουργία ηλιακών εγκαταστάσεων στο νησί Πεταλάς (δυτική Ελλάδα). Η εταιρία θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα, ωστόσο οι αρχές δεν έδωσαν τη σχετική άδεια με την αιτιολογία: Δεν μπορούμε να εκδώσουμε άδεια καθώς έχουν εκπληρωθεί οι ενεργειακοί στόχοι της Ελλάδας για το 2020.
Όπως λέει ο επικεφαλής της Phonotherm Ντιρκ Χάουκ προς την Bild: ”Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας είμαστε έκπληκτοι που εγείρονται τέτοια εμπόδια”.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης : Bild:Οι κορυφαίες Αρχές της Ελλάδας ταυτόχρονα στο Βερολίνο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε