Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από όλους στην Ευρώπη

Θα ”κουρέψουν” άραγε τη ”γλώσσα” τους και το θράσσος τους οι γερμανοί πολιτικοί και τα Μ.Μ.Ε που μας αποκαλούν ”τεμπέληδες”;

Η διαπίστωση πως οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες από τους άλλους ευρωπαίους αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα γιατί προέρχεται από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας.

Στην ετήσια έκθεση της, κάτω από τον τίτλο “Η Γερμανία στην Ευρώπη, η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία αποδεικνύει με αριθμούς πόσο άδικο είναι το στερεότυπο του τεμπέλη έλληνα, που ειρωνικά ταυτίζεται τόσο καιρό με το τζιτζίκι, και ταυτόχρονα ”πνίγει” στην αγαπημένη τους μπύρα, το ”μύθο” του σκληρά εργαζόμενου Γερμανού.

Σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, ο πραγματικός χρόνος εργασίας για τους Έλληνες είναι 43,8 ώρες ανά εβδομάδα όταν για τους Γερμανούς είναι 40,3 ώρες.

Οι πιο τεμπέληδες Ευρωπαίοι όπως αποδεικνύεται είναι οι Ολλανδοί, που συναγωνίζονται τους Γερμανούς σε ελληνικές ειρωνείες, με 37,5 ώρες.Βλέπουν δουλειά και στρίβουν δηλαδή.

Μετά λοιπόν από όλον αυτό τον πόλεμο λάσπης, η Bild τάχα απορεί και ρωτάει τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο γιατί ενώ η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της Ελλάδας, είναι τόσο αντιπαθής στους Έλληνες;

Και ο ”σοκαρισμένος” Μπαρόζο απαντά πως ”πράγματι είναι παράδοξο και λυπάται γι’ αυτό” όμως βρίσκει το κουράγιο να συμπληρώσει πως ”πιθανή αιτία της αντιπάθειας προς τη Γερμανία είναι τα σχόλια ορισμένων στη Γερμανία, τα οποία δεν βοήθησαν καθόλου την κατάσταση.
Κάθε χώρα της Ευρώπης, πλούσια ή φτωχή, έχει τις δικές της προσλαμβάνουσες και βεβαίως την υπερηφάνειά της. Ταυτόχρονα οφείλουν να αναγνωρίσουν και οι πλούσιες χώρες ότι οι χρεωμένες χώρες κάνουν σοβαρές και μεγάλες προσπάθειες για να τιθασεύσουν τα χρέη και τα ελλείμματά τους”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε