Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

«Οι Έλληνες βλέπουν τη Μέρκελ σαν συγγενή του Χίτλερ»

«Οι Έλληνες βλέπουν τη Μέρκελ σαν συγγενή του Χίτλερ»

Ο ελληνικός Τύπος και ο Γερμανός αντικαγκελάριος βρεθηκαν στο στόχαστρο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τα… σχόλια που «ανταλλάσσουν» κατά καιρούς!

Ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας στην τηλεόραση της ραδιοφωνίας WDR, δεν έχασε την ευκαιρία να… «μαλώσει» τον Φίλιπ Ρέσλερ για τις δηλώσεις του κατά της Ελλάδας και κυρίως για εκείνη πως μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «δεν τρομάζει όσο παλαιότερα».

«Ίσως για τον κ. Ρέσλερ είναι αδιάφορο τι θα γίνει με τους απλούς ανθρώπους στην Ελλάδα σε περίπτωση αποχώρησής της από το ευρώ. Εμένα όμως δεν μου είναι αδιάφορο. Πολλοί Γερμανοί και γερμανικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για τους Έλληνες σαν να επρόκειτο για λαό, τον οποίο δεν πρέπει να σεβόμαστε. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα»», δήλωσε.

Αλλά είχε μια «απάντηση» και για τα ελληνικά δημοσιεύματα κατά της Άνγκελα Μέρκελ. «Οι Έλληνες υποφέρουν από τις επιπτώσεις της κρίσης και από τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν. Ωστόσο και ο ελληνικός τύπος αντιμετωπίζει συχνά την καγκελάριο σαν να είναι μακρινή κληρονόμος των ναζί. Που σημαίνει ότι αυτό που θεωρούσαμε στην Ευρώπη περασμένο και ξεχασμένο, μπορεί να επιστρέψει γρήγορα στην επιφάνεια. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση παραμένει μια εύθραυστη υπόθεση. Θα πρέπει να σεβόμαστε τις ευαισθησίες της κάθε χώρας και να μην νομίζουμε ότι τα περασμένα ανήκουν στην ιστορία. Πρέπει να δείχνουμε περισσότερο ενδιαφέρον για τους άλλους λαούς».

Στη συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου χαρακτήρισε «διαχειρίσιμη αλλά όχι επιθυμητή» την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη,
τονίζοντας ότι εγκυμονεί κινδύνους για τους απλούς πολίτες.

Όσο για το αν το αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ; «Όχι πριν από το τέλος του φθινοπώρου, αλλά ούτε και αργότερα», είπε προεξοφλώντας σημαντικές εξελίξεις προς το τέλος του χρόνου.

Η ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση

«Κανένας δεν αδιαφορεί για το μέλλον των ανθρώπων στην Ελλάδα», δηλώνει στο μεταξύ ο γγ των Φιλελευθέρων Πάτρικ Ντέρινγκ, σε μια πρώτη αντίδραση στη συνέντευξη Γιούνκερ.

«Όπως και ο κ. Γιούνκερ, έτσι και οι Φιλελεύθεροι δεν επιθυμούν την αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Όμως δεν φοβόμαστε αυτό το ενδεχόμενο αν φθάσουμε αναγκαστικά εκεί», δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post.

«Κανένας δεν αδιαφορεί για το μέλλον των ανθρώπων στην Ελλάδα. Όμως για το μέλλον φέρει την ευθύνη κυρίως η ελληνική κυβέρνηση», είπε ο γγ των Φιλελευθέρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα “κληρώνει” για την Εμπορική Τράπεζα – Κατατίθενται οι προσφορές

Standard&Poor’s: «Η Ελλάδα δε μπορεί να ξεχρεώσει – Θα ζητήσει νέα βοήθεια, 7 δισ. ευρώ» 

Τώρα που θα πουλάνε τα προϊόντα τους οι Γερμανοί;

Παιχνίδια!Πριν 8 ημέρες απέκλειε Grexit και σήμερα λέει ότι θα ήταν διαχειρίσιμη!

Έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στις 3 Σεπτεμβρίου

Μετά τον Μπαρόζο και ο Γιούνκερ στην Αθήνα

“Τα πήραν” οι Γερμανοί με τις δηλώσεις του Γιούνκερ

Βγάζει γλώσσα στη Μέρκελ ο Γιούνκερ: Παραμάγαζο της Γερμανίας η ευρωζώνη

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε