Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι Ευρωπαίοι κρίνουν σήμερα το “κούρεμα”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει στο Eurogroup την πρόταση για το “κούρεμα”. Είναι μια συνεδρίαση που θα κρίνει πολλά καθώς τις τελευταίες ώρες υπάρχει ένας κύκλος πιέσεων από κάθε κατεύθυνση.

Το ΔΝΤ πιέζει το Βερολίνο και αυτό με τη σειρά του μέσω τρόικας την Ελλάδα. Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής του ινστιτούτου των τραπεζών-δανειστών της Ελλάδας εμφανίστηκε μιλώντας στον ΑΝΤ1 βέβαιος ότι θα επιτευχθεί τελικά η συμφωνία των ιδιωτών πιστωτών με την Ελλάδα για το PSI, στη βάση της πρότασης που έκανε στην ελληνική κυβέρνηση. «Τα βασικά κομμάτια έχουν μπει στο παζλ», σημείωσε, δεν αναφέρθηκε όμως στο περιεχόμενο της πρότασης -«ήταν η καλύτερη που μπορούσαμε», είπε – ούτε στο θέμα του επιτοκίου των νέων ομολόγων. Απέφυγε επίσης να συνδέσει τη λήξη της διαπραγμάτευσης με τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Την ίδια ώρα πάντως ο Πρωθυπουργός έχει συνεχείς επαφές με τους ευρωπαίους ηγέτες, κοινοτικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ως προς το τι θα συμβεί αν καθυστερήσει η διαδικασία και η Ελλάδα βρεθεί σε κρίσιμο σημείο μη μπορώντας να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της μελετάται ακόμη και η σύμβαση νέου δανείου, άσχετα από τη δανειακή σύμβαση, λύσης προσωρινής για να μην υποχρεωθεί η χώρα σε χρεοκοπία.

Διαβάστε επίσης:
Αξιωματούχος της ευρωζώνης: ”Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει” – Παρουσιάζεται το κούρεμα αύριο στο Eurogroup
Σόιμπλε: κούρεμα 70% για βιώσιμο χρέος το 2020!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε