Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι Γερμανοί παραδέχονται ότι τα μέτρα είναι λάθος!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει τώρα ότι η Ευρώπη δεν έχει εξαντλήσει τη βοήθεια που μπορεί να δώσει στην Ελλάδα, αλλά κυρίως πως δεν χρειάζονται μόνο περικοπές αλλά και ανάπτυξη.

Ουσιαστικά εμμέσως πλην σαφώς ο Γερμανός μιλώντας στην εφημερίδα Handelsblatt παραδέχεται ότι τα έως τώρα μέτρα που έχει επιβάλει η Τρόικα δεν αρκούν, για την ακρίβεια δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση λέει ο Γερμανός ΥΠ.ΟΙΚ. αφού παραδέχεται ότι η οικονομία της Ελλάδας χρειάζεται και μέτρα ανάπτυξης:
“Είναι αλήθεια ότι στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχουμε ακόμη εξαντλήσει όλα τα σενάρια για την στήριξη της Ελλάδας. Τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας από μόνα τους δεν μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματα. Χρειάζεται μία προοπτική οικονομικής ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα”, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα και για να γίνει και μια… μετάφραση γιατί πιέζουν τόσο πολύ οι Ευρωπαίοι για αποκρατικοποιήσεις καλό είναι να σταθεί κανείς στην αναφορά του κ. Σόιμπλε στην ηλιακή ενέργεια και το ηλεκτρικό δίκτυο της Ελλάδας για να καταλάβει τόσο την αξία τους, όσο και το ποιοι διεκδικούν αυτά τα φιλέτα του ελληνικού δημοσίου.

Ως προς το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης ο υπουργός που τασσόταν ως τώρα υπέρ μιας ήπιας αναδιάρθρωσης τώρα λέει πως “ένα σενάριο αναδιάρθρωσης συνοδεύεται από σημαντικούς κινδύνους” .Μία χρεοκοπία της Ελλάδας θα μπορούσε να έχει “ακόμη πιο δραματικές συνέπειες από την πτώχευση της Lehman Brothers”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε