Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι Γερμανοί θέλουν το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πριν καν ανοίξει η διαδικασία αποκρατικοποίησης του αεροδρομίου, ήδη εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τη γερμανική εταιρία Fraport.

Πρόκειται για την εταιρία που εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το τρίτο σε μέγεθος αεροδρόμιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το Χίθροου του Λονδίνου και Σαρλ ντε Γκολ του Παρισίου.

Ο ιδιοκτήτης της, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Φρανκφούρτη, σχεδιάζει να συμμετάσχει εφόσον υπάρξει περαιτέρω αποκρατικοποίηση στο μετοχικό κεφάλαιο του Αερολιμένα Αθηνών, αναφέρει στο φύλλο της Πέμπτης η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Εάν η Ελλάδα αποκρατικοποιήσει αεροδρόμιά της, θα ενδιαφερθούμε πολύ φυσικά, αφού εκμεταλλευόμαστε πολλούς αερολιμένες στον πλανήτη», δήλωσε στην εφημερίδα ο Στέφαν Σούλτεν. «Πριν όμως πω ο,τιδήποτε άλλο, θα πρέπει να γνωρίζω τις προϋποθέσεις, που αφορούν την αποκρατικοποίηση», πρόσθεσε.

H Fraport, πράγματι συμμετέχει στην εκμετάλλευση 12 διεθνών αεροδρομίων και ανάμεσά τους: Ντακάρ, Καΐρου, Ριάντ, Τζέντας, Νέου Δελχί, Λίμας, Αγίας Πετρούπολης.

Δεν εξαντλείται στην Ελλάδα το επιχειρηματικό ενδιαφέρον της Fraport. «Τα αεροδρόμια της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, πιθανόν μερικά από τα αεροδρόμια της Αγγλίας μας ενδιαφέρουν. . . όπως, άλλωστε, και κάποια βραζιλιάνικα, κινεζικά και πορτορικάνικα αεροδρόμια», πρόσθεσε ο Σούλτεν στη συνέντευξή του στη Handelsblatt.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιούνκερ: “Χρειάζονται περισσότερες αποκρατικοποιήσεις”

Ναι από E.E, διεθνή ΜΜΕ – ΟΧΙ από διεθνείς αγορές

Γιούνκερ: Ζητεί επίβλεψη των αποκρατικοποιήσεων απο ανεξάρτητη υπηρεσία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε