Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι Γερμανοί θέλουν το μάρκο και πιστεύουν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα

Οι Γερμανοί θέλουν το μάρκο και πιστεύουν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα

Περίπου τέσσερις Γερμανοί στους πέντε (78%) δηλώνουν πεπεισμένοι ότι “τα χειρότερα στην κρίση χρέους της ευρωζώνης” δεν έχουν έλθει ακόμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του DeutschlandTrend, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ARD, ένας Γερμανός στους δυο (53%) φοβάται ότι η κρίση θα έχει συνέπειες στην περιουσία του και τα εισοδήματά του, ένας στους τέσσερις περιμένει “σοβαρές επιπτώσεις” και μόνο ένα 16% εκτιμά ότι δεν θα έχει επιπτώσεις.

Εάν πάνω από ένας Γερμανός στους δύο εκφράζει ανησυχία για τα οικονομικά, το 70% εκτιμά ότι το ενιαίο νόμισμα θα επιβιώσει της κρίσης και θα συνεχίσει να υπάρχει τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, οι μισοί και πλέον Γερμανοί (55%) θεωρούν ότι θα ήταν προτιμότερο να διατηρήσει η Γερμανία το μάρκο ως εθνικό νόμισμα.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, μια πολύ μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών (83%) θεωρεί ότι η Αθήνα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους της.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικώς στις 4 και 5 Ιουνίου σε ένα τυχαίο δείγμα 1.501 ανθρώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μάχη για το ευρώ δίνεται στην Ισπανία

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε