Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Γερμανοί τώρα μας δίνουν συγχαρητήρια για τα σκληρά μέτρα

Οι Γερμανοί τώρα μας δίνουν συγχαρητήρια για τα σκληρά μέτρα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.09.2010 | 17:30
Πρώτη δημοσίευση: 01.09.2010 | 15:16

Αφού με τις παλινωδίες τους παραλίγο να οδηγήσουν την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη στο χείλος της καταστροφής τώρα βγαίνουν και μοιράζουν συγχαρητήρια.

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή της για την ελληνική κυβέρνηση και τις προσπάθειές της για την εξυγίανση του προϋπολογισμού, ενώ λίγο νωρίτερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε εκφράσει το σεβασμό του προς την Αθήνα.

"Βλέπω με ικανοποίηση ότι η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική της της σταθεροποίησης (των δημόσιων οικονομικών) με αποφασιστικότητα, ενάντια σε πολλές αντιστάσεις και καταπιάνεται με ένα πλήθος δομικών μεταρρυθμίσεων", δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου.

"Η Γερμανία βοηθάει την Ελλάδα εκεί όπου μπορεί, επειδή δεν πρόκειται μόνον για χρηματοπιστωτικά ζητήματα, αλλά και για ζητήματα διαχείρισης (...) ενός κράτους και εκσυγχρονισμού", προσέθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.

"Η Ελλάδα είναι άξια σεβασμού γιατί ενήργησε" κατά των τεράστιων ελλειμμάτων της, είχε υπογραμμίσει νωρίτερα σήμερα ο Σόιμπλε και είχε προσθέσει: "Η νέα (ελληνική) κυβέρνηση έχει μια πολύ αυστηρή πολιτική σταθεροποίησης (των δημόσιων οικονομικών)".

   Διαδώστε αυτό το άρθρο