Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Λίγα Σύννεφα 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ε.Ε. ότι καθυστέρησαν την ανάκαμψη τους

Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Ε.Ε. ότι καθυστέρησαν την ανάκαμψη τους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.07.2010 | 23:45
Πρώτη δημοσίευση: 30.07.2010 | 23:45

Αναφέρουν πως ακομα και ο τρόπος που αντιμετώπισαν την κρίση της Ελλάδας οδήγθησε σε μείωση του ρυθμού ανάπτυξης.

Ο Λευκός Οίκος επέρριψε την ευθύνη για την επιβράδυνση που σημείωσε η οικονομική μεγέθυνση στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο στους "αντίθετους ανέμους", περιλαμβανομένης και της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε με ποσοστό 2,4%, ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου στην πρώτη εκτίμησή του που δημοσιοποίησε σήμερα, έπειτα από ένα αναθεωρημένο προς τα πάνω ποσοστό 3,7% για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καθώς οι εταιρίες επένδυσαν μεγάλα ποσά σε εισαγόμενο εξοπλισμό και ο ρυθμός των καταναλωτικών δαπανών μειώθηκε.

"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε πέσει σε αντίθετους ανέμους", δήλωσε ο Ρόμπερτ Γκιμπς στους δημοσιογράφους οι οποίοι συνοδεύουν στο προεδρικό αεροσκάφος τον Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στο Μίτσιγκαν, όπου θα μιλήσει για θετικά αποτελέσματα του σχεδίου διάσωσης της αμερικανικής αυτοβιομηχανίας που υιοθέτησε η κυβέρνησή του.

"Ό,τι συνέβη στην Ευρώπη, ό,τι συνέβη στην Ελλάδα στα τέλη της Άνοιξης, ήταν ένα μεγάλο μέρος αυτού του αντίθετου ανέμου", είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν κάποιες σκληρές αποφάσεις προκειμένου να σταθεροποιήσουν το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα και να εμβάλουν κάποια ανάκαμψη στην οικονομία", είπε ο Γκιμπς. "Και η Ευρώπη δεν έκανε, για να μιλήσουμε ειλικρινά, τόσα πολλά. Κι αυτό έχει χωρίς αμφιβολία σμικρύνει την μεγέθυνσή μας και την παγκόσμια μεγέθυνση".

Στις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε να προβεί σε συγκεκριμένο σχόλιο για τις δηλώσεις Γκιμπς.

"Η σύγκριση των οικονομιών των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι... πολύ δύσκολη, δεδομένης της διαφορετικής χρονολογίας και των αποτελεσμάτων της κρίσης", είπε ο αξιωματούχος.

Η Ευρώπη έκανε βήματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση "και οι ενδείξεις είναι ότι αυτό λειτουργεί", είπε ο αξιωματούχος.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook