Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να γίνουν Ελλάδα”

Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να γίνουν Ελλάδα”

Γεμάτη ειρωνείες η έκθεση της εταιρείας-κολοσσού PIMCO αναφέρει ”οι ΗΠΑ είναι βαριά εθισμένες στο χρέος, με συνήθειες που ξεπερνούν το χόρτο ή την κοκαΐνη”.

”Oι ΗΠΑ θα αρχίσουν να θυμίζουν την Ελλάδα πριν από την αρχή της επόμενης δεκαετίας αν δεν αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του χρέους” εκτιμά ο Bill Gross, διευθύνων σύμβουλος της PIMCOPIMCO .

”Το έλλειμμα και το δημοσιονομικό κενό των ΗΠΑ έχουν τυλιχθεί στις φλόγες και η πυροσβεστική έχει αποκοιμηθεί στον πυροσβεστικό σταθμό” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

“Για να κρατήσουμε τον λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ κάτω από το μεταφορικό σημείο καύσης των 212 βαθμών Fahrenheit, οι μελέτες αυτές συμπεραίνουν ότι πρέπει να μειώσουμε τις δαπάνες ή να αυξήσουμε τους φόρους κατά 11% του ΑΕΠ και σχετικά γρήγορα κατά τα επόμενα 5 – 10 χρόνια. Ένα δημοσιονομικό κενό 11% με όρους σημερινής οικονομίας σημαίνει συνδυασμό περικοπών και φόρων 1,6 τρισ. δολ. τον χρόνο.
“Aν δεν αρχίσουμε να κλείνουμε αυτό το κενό, τότε το αναπόφευκτο αποτέλεσμα θα είναι ότι ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται, η Fed θα τυπώσει χρήμα για να καλύψει το έλλειμμα, θα ακολουθήσει πληθωρισμός και το δολάριο θα υποχωρήσει”, είναι τα βασικότερα σημεία της έκθεσης της PIMCO.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε