Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 11 Αθήνα Αναλυτικά

Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για ελληνικά ομόλογα

Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται για ελληνικά ομόλογα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.07.2011 | 12:34
Πρώτη δημοσίευση: 29.07.2011 | 12:34

Σύμφωνα με το Reuters, από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διαρρέεται πως η Κίνα δείχνει ''ζεστή'' για επαναγορές ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά για να βοηθήσει στη μείωση του τεράστιου ελληνικού χρέους.
 

"Υπάρχουν σημάδια ότι η Κίνα ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο νέο σχέδιο χρηματοδότησης για την Ελλάδα" φέρεται να δηλώνει στο πρακτορείο υψηλόβαθμος παράγοντας του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
 
Όλα αυτά γίνονται ενώ το ΔΝΤ προσπαθεί να μειώσει την έκθεση του στην ευρωζώνη, που καθυστερεί την προικοδότηση του EFSF.
 
Μόνο τυχαίες δεν ήταν και οι σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ε.Βενιζέλου:''στη συνάντηση μου με τον εκπρόσωπο της Κίνας στο ΔΝΤ κλήθηκα να απαντήσω στο ερώτημα: «Χώρες, όπως η Κίνα, που μπορεί να είναι οι ίδιες κάτοχοι ομολόγων, κομιστές ομολόγων, πού ανήκουν; Στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα;». Στον δημόσιο τομέα δεν ανήκουν γιατί στο δημόσιο ανήκουν οι Ευρωζώνη και το IMF που μας στηρίζουν με δάνεια τα οποία είναι «ζεστό» χρήμα. Στον ιδιωτικό τομέα ανήκουν οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες που γράφουν ζημίες. Ένα τρίτο κράτος επιτρέπει να διαμορφωθεί ένας τρίτος πυλώνας και ο τρίτος πυλώνας μπορεί, κάλλιστα, να τροφοδοτήσει το μηχανισμό επαναγοράς δημοσίου χρέους στην δευτερογενή αγορά. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για την προοπτική του σχήματος αυτού''.
 
Διαβάστε επίσης :   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook