Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Σοσιαλιστές υπέρ της χορήγησης δανείων στην Ελλάδα

Οι Σοσιαλιστές υπέρ της χορήγησης δανείων στην Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.03.2010 | 17:40
Πρώτη δημοσίευση: 25.03.2010 | 17:40

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα υπέρ της χορήγησης εγγυημένων δανείων για την Ελλάδα.

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα συνήλθε σήμερα με τη συμμετοχή του Ελληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και επιδιώκει να πείσει τους ηγέτες της ΕΕ να επεκτείνουν στις χώρες της ζώνης ευρώ τη δυνατότητα να λαμβάνουν ευρωπαϊκά δάνεια, κάτι που είναι αδύνατο σήμερα.

"Εχουμε μια πολύ συγκεκριμένη λύση την οποία θα προτείνουμε απόψε", στην ευρωπαϊκή σύνοδο κουρφής της ΕΕ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πουλ Νίρουπ Ράσμουσεν, στις Βρυξέλλες.

"Εδώ και μερικά χρόνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφεύγοντας τα υψηλά επιτόκια που συνδέονται με την κερδοσκοπία, χορηγεί ευρωπαϊκά δάνεια σε πολλές χώρες εκτός της ζώνης ευρώ, μεταξύ των οποίων η Ουγγαρία, η Λετονία και η Ρουμανία", εξηγεί ο Ράσμουσεν σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο πλευρό του Ελληνα πρωθυπουργού.

"Αυτό που προτείνουμε σήμερα είναι να αλλάξει ο κανονισμός γι΄αυτήν την κοινοτική διευκόλυνση που προορίζεται για τις χώρες εκτός ζώνης ευρώ ώστε να καλύπτει και τα μέλη της ζώνης ευρώ", τόνισε.

"Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη δυνατότητά της να χορηγεί δάνεια στην αγορά για χώρες όπως η Ελλάδα, ή και για άλλες" και "μπορώ να πω στους γερμανούς φορολογούμενους ότι αυτό δεν θα τους κοστίσει ούτε ένα ευρώ", υπογράμμισε ο Ράσμουσεν.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook