Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι Σοσιαλιστές υπέρ της χορήγησης δανείων στην Ελλάδα

Οι Σοσιαλιστές υπέρ της χορήγησης δανείων στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα υπέρ της χορήγησης εγγυημένων δανείων για την Ελλάδα.

Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα συνήλθε σήμερα με τη συμμετοχή του Ελληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και επιδιώκει να πείσει τους ηγέτες της ΕΕ να επεκτείνουν στις χώρες της ζώνης ευρώ τη δυνατότητα να λαμβάνουν ευρωπαϊκά δάνεια, κάτι που είναι αδύνατο σήμερα.

“Εχουμε μια πολύ συγκεκριμένη λύση την οποία θα προτείνουμε απόψε”, στην ευρωπαϊκή σύνοδο κουρφής της ΕΕ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πουλ Νίρουπ Ράσμουσεν, στις Βρυξέλλες.

“Εδώ και μερικά χρόνια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφεύγοντας τα υψηλά επιτόκια που συνδέονται με την κερδοσκοπία, χορηγεί ευρωπαϊκά δάνεια σε πολλές χώρες εκτός της ζώνης ευρώ, μεταξύ των οποίων η Ουγγαρία, η Λετονία και η Ρουμανία”, εξηγεί ο Ράσμουσεν σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο πλευρό του Ελληνα πρωθυπουργού.

“Αυτό που προτείνουμε σήμερα είναι να αλλάξει ο κανονισμός γι΄αυτήν την κοινοτική διευκόλυνση που προορίζεται για τις χώρες εκτός ζώνης ευρώ ώστε να καλύπτει και τα μέλη της ζώνης ευρώ”, τόνισε.

“Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη δυνατότητά της να χορηγεί δάνεια στην αγορά για χώρες όπως η Ελλάδα, ή και για άλλες” και “μπορώ να πω στους γερμανούς φορολογούμενους ότι αυτό δεν θα τους κοστίσει ούτε ένα ευρώ”, υπογράμμισε ο Ράσμουσεν.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε