Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι Βρυξέλλες στηρίζουν την Κύπρο

Οι Βρυξέλλες στηρίζουν την Κύπρο

Την πλήρη στήριξη των Βρυξελλών θα έχει η κυπριακή Προεδρία, διαβεβαίωσε ο Χ. Βαν Ρομπάι τον πρόεδρο Χριστόφια.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι καλωσόρισε τη δέσμευση της Κύπρου για πολιτικές δράσεις, που θα διασφαλίζουν την επιστροφή της οικονομικής ανάπτυξης.

Μετά από πρόγευμα εργασίας με τον Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια ο κ. Ρομπάι διαβεβαίωσε επίσης ότι η κυπριακή Προεδρία, η οποία όπως ανέφερε, αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα έχει την πλήρη στήριξη των Βρυξελλών και τόνισε ότι αναμένει από όλες τις χώρες της περιοχής να συνεισφέρουν, ώστε να υπάρξει καλό κλίμα τους επόμενους έξι μήνες.

Είναι η στιγμή, τόνισε ο κ. Ρομπάι, για αυτοσυγκράτηση και συνεργασία και δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση η Λευκωσία μπορεί να στηρίζεται σε αυτόν. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία θα καταβάλει το μάξιμουμ των δυνάμεών της για προώθηση των θεμάτων, που αφορούν την ανάπτυξη.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τον κ. Ρομπάι συμφώνησαν ότι αυτό που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση αυτήν τη στιγμή, είναι να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι πολιτικές της.Πρόσθεσε επίσης ότι συζητήθηκε η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, όπου η βασική ανάγκη είναι η στήριξη των τραπεζών και όχι της οικονομίας συνολικά.

Διαβάστε επίσης :

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε